Senne, de zoon van zanger Bart zorgde voor het spetterend vuurwerk. 

Senne, de zoon van zanger Bart zorgde voor het spetterend vuurwerk. © Marc Wouters

Tweemaal volle zaal voor ‘Bart in Concert’: Big Band Ekeren-Brasschaat neemt na corona nieuwe start

STABROEK, EKEREN -

De muzikanten van de Big Band Ekeren-Brasschaat trokken naar het PITO in Stabroek. Tweemaal verzorgden ze voor een uitverkocht zaal ‘Bart in Concert’. Centraal stond de zanger van de band, Bart Van Heffen.

Na een pauze van twee jaar omwille van corona werden in februari 2022 de repetities opnieuw opgestart. Met ‘Bart in Concert’ bewijst de Big Band Ekeren-Brasschaat dat ze klaar zijn voor een nieuw reeks optredens. Bart Van Heffen verwende met zijn zoetgevooisde stem de luisteraars. Dirigent van dienst was Frans Lauwers. De tweede dirigent Barbara Pieters mocht deze keer vanuit de zaal van de show genieten. Bart Van Heffen is leraar in PITO. Hij kon dan ook rekenen op een vlotte samenwerking met de provinciale school.

De Big Band Ekeren-Brasschaat heeft een lange geschiedenis achter de rug. In 1909 stichtte pastoor Goetschalckx met de financiële steun van erevoorzitter graaf Ferdinand de Baillet-Latour en voorzitter baron Ferdinand du Bois de Nevele, de fanfare Sint-Cecilia. Onder de leiding van Albert Van Uffelen luisterde de muziekvereniging processies, huwelijken en huldigingen op. Doorheen de geschiedenis evolueerde de fanfare tot een big band en in september 2018 kwam er een samenwerking tot stand met de Stedelijke Muziekacademie van Ekeren. (mawo)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio