© Gino Van Looy

1.100 leerlingen genieten in Githo van schoolfestival

Nijlen -

Het Githo werd maandagmiddag omgetoverd tot een echt festivalterrein. Stressfactor sloeg er zijn tenten op en serveerde met JELLE, Omdat Het Kan Soundsystem ft Average Rob en Mark With a K & MC Chucky veel jong geweld op het podium. Het jong geweld voor het podium kon dat zeker smaken. En omdat ook het weer mee wou, werd het een echt feest.

Gino Van Looy

Kris Sels, leerkracht op het Githo en mede-organisator van het festival, zag ook dat het goed was. “We werken samen met Sint-Calasanz, wat maakt dat er zich nu 1.100 kinderen op het terrein bevinden. Je kan spreken van een echt festivalgevoel, want we hebben ook eet- en drankstandjes en randanimatie. De leerlingen hebben hier ook echt naar toe gewerkt, want ze moesten het mee organiseren en zorgen voor onder andere de affiches. Ze kregen ook nog andere opdrachten, zodat ze echt wel heel betrokken zijn. In 2016 hebben we dit ook al eens georganiseerd, misschien dat we het binnen zes jaar nog eens doen.” (lacht)

De artiesten zelf waren in elk geval tevreden. DJ Jelle mocht als opener fungeren. “Het is een vrij jong publiek. In het begin moesten ze nog wat loskomen, ze zijn zoiets ook niet gewoon. Maar na een tijdje kwamen ze erin. Voor mij was het wel een beetje stressen, want ze kenden me niet en ik wist niet hoe ze zouden reageren, maar het is goed meegevallen.”

 

 ©  givl

Geen zatte mensen

Tiktok-fenomeen Average Rob spraken we net voor hij het podium op moest met Omdat Het Kan Soundsystem. “We vormen een duo, mijn compagnon draait platen en ik zorg voor de sfeer op het podium. Het is wel uitzonderlijk dat we eens niet optreden voor een hoop zatte mensen. (lacht) We hebben een bonte mix van muziek, voor alle leerlingen zal er wel iets bij zijn dat ze kennen. En ze zijn blij, want ze hebben sowieso geen les.” (lacht)

Op het terrein amuseerde iedereen zich in elk geval. Aishi (15) vindt het een goed initiatief. “Dit is de eerste keer dat ik een echt optreden meemaak en ik vind het wel plezant. Average Rob ken ik van Tiktok en ook enkele van de liedjes herken ik. Ik ga af en toe wel eens naar een fuif, de sfeer hier doet me daar wat aan denken.”

Wat verder zijn de vriendinnen Hannelore, Elise, Elise en Mell, allen twaalf jaar, een ijsje aan het eten. “Daarnet waren we aan het dansen, want we vinden het echt wel plezant. We gaan natuurlijk nog niet naar fuiven, maar de sfeer hier is zeer goed, iedereen lacht en danst. En het is natuurlijk ook iets anders dan les krijgen.” (lacht)

Elise, Elise, Hannelore en Mell genieten van de ijsjes en de muziek.

Elise, Elise, Hannelore en Mell genieten van de ijsjes en de muziek. © givl

Ook de ouderen amuseren zich op het festival. Jonas (20), Quinten (20) en Ben (18) kijken rustig toe hoe Average Rob het beste van zichzelf geeft. “Wij gaan natuurlijk al regelmatig uit, maar dit is ook wel leuk. Alleen de alcohol ontbreekt”, lacht Jonas. “Maar na corona heeft iedereen wel uitgekeken naar iets zoals dit. De muziek valt ook goed mee, dit vind ik beter dan de vorige groep, maar dat is natuurlijk ieders smaak. We hebben hier alles opgesteld en straks moeten we het ook weer afbreken. We hebben dus nog werk na de optredens.” (givl)

Quinten, Jonas en Ben mogen straks nog mee afbreken.

Quinten, Jonas en Ben mogen straks nog mee afbreken. © givl

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio