Op het vlak van ambiance zijn de mannen van MoodCollector wel wat gewend. “Maar de knaldrang die we vandaag zien, is waanzinnig”, zegt drummer Luc Quets (tweede van rechts). 

Op het vlak van ambiance zijn de mannen van MoodCollector wel wat gewend. “Maar de knaldrang die we vandaag zien, is waanzinnig”, zegt drummer Luc Quets (tweede van rechts). © RR

Feestgroep MoodCollector herademt na corona: “Onze muziek leent zich niet voor zittend publiek”

Retie, Dessel -

De groepsleden van de bekende feestband MoodCollector uit Retie zijn blij dat ze na twee jaar corona eindelijk weer echt kunnen optreden op kermissen en festivals. “Als je naar onze muziek luistert, kun je gewoon niet op je stoel blijven zitten”, zeggen drummer Luc Quets (58) uit Retie en zanger Kris De Wilde (57) uit Dessel.

Eddy Meulemans

MoodCollector speelde afgelopen weekend de tent plat op de Mierdse Feesten in Oud-Turnhout. Het was de start van hun nieuwe minitournee door de Kempen. De volgende drie weken willen ze nog knallen in de Werft in Geel, op Fiesta Marbol in Balen en op Schoonbroek Leeft in Retie. “De boekingen lopen vlot binnen. In onze agenda staan al vijftien optredens gepland voor de komende zomer. De trein is nu wel weer vertrokken”, zegt Luc.

Op het vlak van ambiance zijn de mannen van MoodCollector wel wat gewend. “Maar de knaldrang die we vandaag zien, is waanzinnig”, zegt de drummer. “De voorbije twee jaar moesten we, wanneer we het weer even kon en mocht, vaak noodgedwongen optreden voor een zittend publiek. We hebben daar nooit over gezaagd, maar je zag en voelde dat de mensen de hele tijd op het puntje van hun stoel zaten en wilden rechtveren om te dansen en te shaken.”

De muziek van MoodCollector leent zich volgens Luc niet voor stille toehoorders. “Wij willen zeker geen dikke nek hebben, maar wij brengen een cocktail van feestmuziek die bijna geen enkele andere band in België biedt. Steek reggae, ska en afro in een fles. Schud ermee en het resultaat is MoodCollector.”

Jeugd skankt vrolijk mee

Hoewel hun muziek al 30 jaar meegaat, slagen de Retiese partymuzikanten er tot vandaag in om een breed publiek van oud en jong te begeesteren. “Madness en The Specials zijn onze grote voorbeelden. De jeugd van vandaag kent die groepen niet meer. Toch zien we dat die jonge gasten onze vibes nog altijd spontaan mee oppikken en vrolijk mee skanken. Zeker als we later op de avond mogen spelen, wanneer de meesten al wat gedronken hebben, is het gegarandeerd koekenbak!”

Wat het allemaal nóg straffer maakt, is dat MoodCollector een 100% eigen repertoire heeft, op twee bewerkte covers na. “Alle respect voor coverbands”, zegt Luc. “Maar als je je publiek uit de bol ziet gaan op nummers die je zelf geschreven hebt, doet dat dubbel plezier.”

The Dill Brothers

Aan metier geen gebrek bij MoodCollector. De meeste bandleden hebben intussen al bijna achthonderd optredens op hun teller staan. Zo stonden ze onder meer op Reggae Geel, Polé Polé en de Gentse Feesten. MoodCollector ontstond 14 jaar geleden na de split van de plaatselijk wereldberoemde ska- en reggaeband The Dill Brothers uit Retie-Schoonbroek. Vijf groepsleden maakten mee de overstap, onder wie ook drummer Luc Quets (58). De andere bandleden zijn zanger-toetsenist Kris De Wilde (57), gitarist Pieter Mercelis (49), bassist Paul Mattheus (55), saxofonist Stefan Adriaensen (47), Maarten Corneillie (37) op de trombone en trompettist Robbe Claes (24), de jongste van de groep.

MoodCollector repeteert elke week in een schuur nabij de Watermolen in Retie en brengt nog elk jaar drie of vier nieuwe nummers uit. Het eerstvolgende liveoptreden van de band is nu zaterdag in cultureel centrum De Werft in Geel.

MoodCollector startte afgelopen weekend zijn Kempense minitournee op de Mierdse Feesten in Oud-Turnhout.

MoodCollector startte afgelopen weekend zijn Kempense minitournee op de Mierdse Feesten in Oud-Turnhout. © RR

Hoewel hun muziek al 30 jaar meegaat, slagen de Retiese partymuzikanten er tot vandaag in om een breed publiek van oud en jong te begeesteren. 

Hoewel hun muziek al 30 jaar meegaat, slagen de Retiese partymuzikanten er tot vandaag in om een breed publiek van oud en jong te begeesteren. © RR

www.moodcollector.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio