© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dief ontkent inbraak maar filmt zichzelf tijdens rooftocht

Geel, Olen -

Het parket vordert een celstraf van vijftien maanden voor een Algerijnse man die verschillende diefstallen pleegde in Geel en Olen. De man ontkende de feiten, maar de politie vond filmpjes op zijn gsm waarop hij zichzelf tijdens de inbraak had gefilmd.

De politie kon Maher C. eind maart op heterdaad betrappen tijdens een inbraak in Olen. In de rugzak die hij droeg, troffen de inspecteurs allerlei voorwerpen, zoals juwelen en eretekens aan, maar ook inbrekersmateriaal zoals twee schroevendraaiers en een tang. Ook de SIS-kaart van een 95-jarige vrouw uit Geel had C. op zak.

“De woning van die vrouw werd nagekeken en er bleek effectief ingebroken te zijn. Het slachtoffer zelf woont in een rusthuis, maar haar dochter wist dat de gestolen spullen van haar waren”, zei openbare aanklager Veerle Van Gorp. Er werd ook een schoenafdruk van C. gevonden in de badkuip.

De man bleef toch ontkennen dat hij iets met de diefstal te maken had. De spullen zou hij gevonden hebben in een vuilnisbak. “Maar op zijn eigen gsm stonden filmpjes van de inbraak: hij had zichzelf gefilmd terwijl hij kasten en lades doorzocht en ook de buit komt in beeld”, klonk het. De man beweerde bovendien dat hij 16 jaar was, maar een botscan bevestigde dat hij meerderjarig was. Hij riskeert vijftien maanden effectieve celstraf. Vonnis op 9 mei. (brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio