© Bart Van den Langenbergh

Man bedreigt eigen moeder met de dood: parket eist een jaar celstraf

Geel -

Een 38-jarige man uit Geel riskeert een jaar cel voor een gewelddadig incident waarbij hij zijn moeder met de dood bedreigde. Ook tegenover de politie was hij fysiek agressief.

Steven V. (38) uit Geel werd begin februari opgepakt door de politie. De man had die nacht twee deuren ingestampt en was zo de woning van zijn moeder binnengedrongen. Daarvoor had hij nog naar zijn moeder gebeld dat hij voor haar deur stond en naar het toilet moest, maar zijn moeder bleek niet thuis te zijn. Zij verbleef op dat moment bij haar partner. Omdat V. dreigde met geweld, belde ze de politie.

Zij zagen bij aankomst dat de man dronken en agressief was. “Hij zou zijn moeder weten te vinden, riep hij”, zei procureur Veerle Van Gorp. Hij riep ook dat van zodra hij uit de gevangenis was, het gedaan zou zijn met haar. De man verloor volledig de controle en was zeer fysiek agressief tegenover de agenten, die ook doodsbedreigingen kregen. Procureur Veerle Van Gorp vorderde een celstraf van een jaar. Vonnis op 9 mei. (brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio