De advocaat van Ramazan R. (rechts) diende een wrakingsverzoek in. 

De advocaat van Ramazan R. (rechts) diende een wrakingsverzoek in. © rr

Na nieuw wrakingsverzoek ligt opnieuw een grote rechtszaak rond cocaïnesmokkel stil

Antwerpen -

Voor de derde keer dit jaar ligt een grote Antwerpse rechtszaak stil. De advocaat van een Albanese zware jongen, verdacht van cokesmokkel, heeft een wrakingsverzoek ingediend.

In de cocaïnezaak rond de bende geleid door de Let Kaspars N. en zijn Albanese collega’s Musa G. en Ramazan R. had de procureur vorige week tot negen jaar cel gevorderd. De groep zou vanuit een appartement in Berchem de invoer van vele (relatief kleine) partijen cocaïne georganiseerd hebben. De drugs werden via de haven van Antwerpen maar ook langs verschillende andere Europese havens binnengesmokkeld.

LEES OOK. Cokesmokkelaars investeren in peperdure horloges en horeca: “Ik zou goed opletten waar ik een pokébowl bestel”

Donderdag al toonden Sven Mary, advocaat van Ramazan R., en Sanne De Clerck, advocate van Kaspars N., zich bijzonder ontstemd over de gang van zaken in de rechtbank. De advocaten vroegen het parket om conclusies of minstens het requisitoir neer te leggen. Dat weigerde de procureur waarna de advocaten zeiden pas maandag (vandaag, red.) te willen pleiten. “Maandag krijgt u tien minuten pleittijd”, reageerde de voorzitter van de Antwerpse AC10-kamer.

Dat viel slecht bij de verdediging. Wat vorige week al in de lucht hing werd maandag realiteit. Mr. Sven Mary diende een wrakingsverzoek in tegen de rechtbank, de zaak wordt dus voorlopig niet verder behandeld. De rechtbank krijgt nu 48 uur de tijd om te beslissen of ze zich al dan niet vrijwillig terug trekt. Beslist ze om dat niet te doen dan moet de wrakingskamer van het hof van beroep oordelen over het verzoek.

Het is al de derde keer dit jaar dat advocaten in een grote drugs(gerelateerde) rechtszaak in Antwerpen de rechtbank proberen te wraken. De advocaten van drugsbaas Nordin El Hajjioui dienden zowel in het proces met Frank De Tank als in het Bommen en Granaten-proces een verzoek tot wraking in.

In de zaak met Frank De Tank werd het verzoek ondertussen afgewezen door het hof van beroep, in het Bommen en Granaten-proces moet de wrakingskamer zich nog over de kwestie buigen.

 (sare)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio