Robbe Kil zorgde dit seizoen voor negen doelpunten voor Cappellen. Dit brengt zijn totaal op 62 doelpunten in 230 wedstrijden voor de ploeg. © archief

Ondanks hectische slotfase zet Cappellen kers op de taart in laatste thuiswedstrijd: “De vierde plaats is boven al onze verwachtingen”

Wat geruime tijd als een eindeseizoenswedstrijd kon gecatalogeerd worden, eindigde in een hectische slotfase, gekruid met een handvol kaarten en heel wat opstootjes. Uiteindelijk kon Cappellen de punten thuishouden met een nipte 1-0-overwinning. “Gelukkig werd het goed gevoel dat ik de hele tijd had in extremis niet verpest”, zegt Robbe Kil, die de slotfase vanop de bank moest volgen.

Eddy Nouws

De thuisploeg begon aardig aan de wedstrijd, met veel balbezit en vlotte combinaties. In de zone van de waarheid werd het overwicht nauwelijks vertaald in doelgevaar en dan ontsnapte Cappellen niet aan de voetbalwetten. De druk kon niet aangehouden worden en de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd.

“We begonnen balverlies te lijden en werden meer dan ons lief was teruggedrongen”, ondervond Robbe Kil. “Misschien dat de eerste vermoeidheid ons parten speelde, maar ook de gretigheid van de bezoekers maakte het er voor ons niet gemakkelijker op. Daar is uiteraard niets mis mee, maar het is een feit dat we het door hun inzet moeilijker kregen om vlot te blijven combineren.” In het eerste kwartier na de rust staken de bezoekers nog enkele keren de neus aan het venster, maar geleidelijk nam Cappellen de teugels in handen. “De trainer had gevraagd om hoger druk te zetten en erop te letten dat er verzorgder werd ingespeeld”, vervolgt Kil. “We beschikken over voldoende kwaliteit om het verschil te maken, maar dan moet iedereen naar zijn beste vermogen spelen. Dat leidde tot een doelpunt van uitstekende makelij, waarna we toch weer enkele kansen onbenut lieten om de partij vroegtijdig te beslissen. In de slotfase speelden de bezoekers alles of niets, wat tot enkele stevige duels leidde en me ook de uitsluiting kostte. Het was na wat trek- en duwwerk van twee kanten, waarbij ik als schuldige werd aangewezen. Het gevolg was wel dat ik een prangende slotfase vanop de bank moest volgen. Op het terrein had ik het gevoel dat we het gingen halen, maar vanop de zijkant is dat toch anders. Gelukkig konden we de nipte voorsprong vasthouden en kunnen we volgende zondag spelen voor een plaats in de eindronde. Even goed doen als Bocholt (tegen Berchem) en Belisia (tegen Wijgmaal) is dan voldoende.”

Boven alle verwachtingen

De schorsing op de slotdag betekent wel dat het seizoen voor Kil erop zit, tenzij er nog een eindronde volgt. “Ik mis liever de wedstrijd op Hades dan de wedstrijd van gisteren”, zegt Kil. “Voor Wesley Geuens, Maxim Volant en Hatim Akaraom was het hun laatste wedstrijd voor eigen publiek en daar wou ik er graag deel van uitmaken. Uiteindelijk gaat die schorsing mijn seizoen niet verpesten. We speelden enkele erg goede wedstrijden, vooral tegen de toppers, waarin we niet altijd kregen waar we recht op hadden, maar waarin we ons wel de morele winnaar mochten noemen. Helaas presteerden we in de derby’s onder ons niveau en konden we alleen de thuiswedstrijd tegen Berchem winnen. Wat zou het ons gebracht hebben als we er een vijftal punten konden bijdoen? Nu is de vierde plaats al boven alle verwachtingen.”

Ook met zijn eigen prestaties is Kil tevreden. “Met negen doelpunten kan ik ook over mijn eigen statistieken niet klagen. Ik had graag de dubbele cijfers gehaald, maar jaag niet ten koste van alles op persoonlijk succes. Met 62 doelpunten in 230 wedstrijden in Cappelse dienst heb ik geen reden tot klagen.”

Vastgoed

Jobs in de regio