©  Geert De Rycke

Doelman Jelle Merckx alweer beste speler bij falend Lokeren-Temse: “Hebben ons lot nog altijd in eigen handen”

Sporting Lokeren-Temse liet, na het gelijkspel van vorige week tegen Wetteren, nu ook tegen Zwevezele een unieke kans liggen om volgende week in Ninove met een bonus aan de slotwedstrijd te beginnen. Tegen Zwevezele verloor het na een doelpunt in het slot van de wedstrijd.

Ivan Elegeert

De Ninovieters lieten zelf in Wetteren geen steken vallen en maken zo de kloof op Lokeren-Temse goed. Als Lokeren alsnog rechtstreeks wil promoveren dan moet het volgende week gaan winnen in Ninove. In alle andere scenario’s is het team van coach Vande Velde veroordeeld tot de eindronde.

Doelman Jelle Merckx was samen met aanvoerder Van Moerzeke, alweer, de enige speler bij Lokeren die echt op niveau speelde. Al voor de rust behoedde de Lokerse keeper zijn team voor een achterstand. “Met die 0-0 aan de rust kwamen we zeker goed weg”, bekende een eerlijke Merckx na afloop. “De kansen waren voor de bezoekers en zelf kwamen we er te weinig uit. Maar met de 0-0 was er nog geen man overboord en zelfs toen het 0-1 werd, sloop er geen paniek in onze rangen.”

De woorden van Merckx werden bewaarheid. De ingevallen Ben Omar lag aan de basis van de ommekeer zodat Lokeren op een kwartier van het einde met 2-1 in een bijzonder goede uitgangspositie terechtkwam.

“Toen hadden we slimmer moeten zijn en de wedstrijd dood moeten maken. Dat hebben we alweer niet gedaan. Het is niet de eerste keer. Volgens mij heeft dat niets met stress te maken. Want we hebben voldoende spelers met de nodige ervaring in de ploeg om het hoofd koel te houden.”

Die ervaring zal Lokeren-Temse volgende week op Ninove nog meer dan vorige zondag nodig hebben. “Het wordt inderdaad alles of niets. Maar we hebben ons lot nog altijd in eigen handen. Zondag moeten we het dan maar eindelijk eens afmaken. We hebben het mentale voordeel dat we Ninove dit seizoen al twee keer klopten. Zowel voor de beker als in de heenwedstrijd voor de competitie wonnen we verdiend. We moeten dus met vertrouwen richting Ninove trekken. Het wordt allicht geen mooie en zeker een loodzware wedstrijd. Ninove heeft wel één voordeel: ze hebben genoeg aan één punt. Ze kunnen ons dus laten komen en dan rekenen op hun scherpe aanvallers. Het wordt voor ons dus zaak om snel te scoren”, besluit de Wase doelman, die ondanks zijn sterke seizoen op Daknam nog niet bijtekende voor volgend seizoen. Merckx maakte er in het verleden nooit een geheim van dat hij graag nog minstens één reeks hoger wil voetballen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen