Heist-speler Thomas Jutten (archiefbeeld) viel al vroeg in de wedstrijd op Wezet met een zware blessure uit. 

Heist-speler Thomas Jutten (archiefbeeld) viel al vroeg in de wedstrijd op Wezet met een zware blessure uit. © mpics

Heist krijgt flink pak slaag en eindigt match met negen spelers: “Het was gewoon niet goed genoeg”

Geen tweede uitzege op rij voor Heist, dat zaterdagavond in Wezet een kansloze wedstrijd afwerkte. Bovendien viel Thomas Jutten vroeg in de match met een zware blessure uit en werden Yousri Sabhaoui en Mathieu Troonbeeck in de slotfase met een tweede gele kaart uitgesloten.

Geert Fierens

“Het was gewoon niet goed genoeg”, zegt Heist-trainer Stéphane Demets. “Ons blok stond niet goed. Dan weer gingen we hoog druk zetten, om wat later diep terug te zakken. In de tweede helft toonden we wel een reactie met een heel mooie kans voor Benhamou. Ik vind het wel jammer dat in een toch sportieve wedstrijd twee van mijn spelers een rode kaart kregen.”

Eén van die twee spelers die werden uitgesloten, was Yousri Sabhaoui, een jonge speler die net als in Mandel United vanaf de eerste minuut zijn kans kreeg. “Ik vind het spijtig dat ik volgende week niet kan meedoen, want door die uitsluiting zit mijn seizoen erop”, aldus Sabhaoui. “Ik vond dat we te veel ruimte tussen de lijnen lieten. We kregen bij een 2-0-achterstand een heel mooie kans op 2-1. Hadden we daar gescoord, dan hadden we altijd een ander wedstrijdverloop gekregen. Als je dit Wezet laat voetballen, wat we te veel hebben gedaan, krijg je de rekening gepresenteerd.”

Sabhaoui is van Kontich, begon daar ook te voetballen, en is de zoon van Mohamed Sabhaoui, die midden jaren negentig een vaste waarde in het eerste elftal van KSK Heist was.

“Dit is mijn tweede jaar bij Heist. Vorig seizoen startte ik bij de beloften. Ik was heel blij dat ik dit jaar werd doorgeschoven naar de A-kern. Wat nu gebeurt, overstijgt zeker mijn verwachtingen. Ik had nooit gedacht dat ik dit seizoen zoveel zou hebben gespeeld.”

Ook een speler die de negentig minuten niet volmaakte door een tweede gele kaart, was Mathieu Troonbeeckx. Die bleef op het einde van de wedstrijd maar zeuren tegen de scheidsrechter en dat kostte hem een tweede geel karton. “Ik vroeg bij die tweede kaart gewoon aan de scheidsrechter waarom wij geen hoekschop kregen en daarvoor kreeg ik dan mijn tweede geel”, zegt Troonbeeckx. “De eerste gele kaart was ook heel licht. Ik gaf een kleine tik tegen de schouder nadat ik na een omschakeling van Wezet de bal probeerde te veroveren. Tja, de scheidsrechter had niet echt zijn dag, maar wij waren ook niet helemaal bij de les. We speelden niet goed en ik wijt het een beetje aan het uitvallen van Thomas Jutten. Ons eerste kwartier was immers wel goed. Het uitvallen van Thomas deed ons geen goed. Een ploegmaat zo het veld zien verlaten, kruipt niet in je kleren. Jammer dat ik de laatste match tegen Knokke niet meer kan meemaken.”

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL