Met een groot dankfeest zette de afdeling Retie-Dessel de vrijwilligers in het zonnetje 

Met een groot dankfeest zette de afdeling Retie-Dessel de vrijwilligers in het zonnetje © AF

Rode Kruis afdeling Retie-Dessel bedankt alle vrijwilligers

Dessel, Retie -

De afdeling Retie-Dessel van Rode Kruis Vlaanderen organiseerde zaterdagavond een dankfeest voor de vrijwilligers. Het etentje in het Desselse ontmoetingscentrum Tijl werd tot twee keer toe uitgesteld, maar nu kon de nieuwe voorzitter Bart Boons wel alle helpers in levenden lijve bedanken.

Annelies Frederickx

“Eind februari 2020 vond er een bestuurswissel plaats binnen onze afdeling”, begint voorzitter Bart Boons zijn verhaal. “Om het nieuwe bestuur voor te stellen aan de vrijwilligers planden we een dankfeest, maar net een week voordien startte de eerste lockdown. We moesten ons feest tot twee keer toe uitstellen, maar derde keer goede keer. Ondertussen ben ik natuurlijk al wel twee jaar voorzitter, maar een dankfeest voor de vrijwilligers is zeker nog altijd aan de orde.”

Mythe

“We kunnen binnen onze afdeling voor alle diensten samen rekenen op een zeventigtal vrijwilligers”, weet de voorzitter. “Het is een mythe, dat zij betaald worden voor de dienstverlening. Wanneer een organisatie beroep doet op ons, staat daar inderdaad een vergoeding tegenover, maar dat geld wordt gebruikt om de werking en het materieel van onze afdeling te financieren en dus niet om de vrijwilligers te betalen. Met dit feest willen wij hen bedanken voor alle werk.”

Nieuw bloed

De coronacrisis had ook gevolgen voor Rode Kruis Vlaanderen – afdeling Retie-Dessel. “De coronacrisis heeft inderdaad een kloof geslagen”, vertelt Bart Boons nog. “Onze vrijwilligers hebben andere bezigheden ontdekt en hebben nu vaak andere prioriteiten. Daardoor is het veel moeilijker geworden om hen te mobiliseren. Bovendien stoppen twee bestuursleden en dus zijn we dringend op zoek naar vers bloed en nieuwe vrijwilligers.”

www.facebook.com/RKRetieDessel

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio