Garageverkoop met 100 deelnemers. 

Garageverkoop met 100 deelnemers. © evdw

Honderd garages in centrum Stabroek veranderden voor één dag in pop-upwinkel

Stabroek -

De bewoners van dertig straten in het centrum van de poldergemeente werden door Nelly Penneman uitgenodigd om deel te nemen aan de grootste garageverkoop ooit in het hartje van Stabroek. Een honderdtal gezinnen gingen hierop in.

Iedereen die woont in een van de straten tussen de Kleine Molenweg en de kapel van de Heuvels kreeg de kans om zondag 24 april spullen te koop aan te bieden vanuit de garage of de eigen oprit.

Alhoewel er heel wat straten waren waar niemand zich geroepen voelde om de garagedeur open te gooien is organisator Nelly Penneman best tevreden. “Honderd deelnemers is toch niet niks. Het stimuleert om verder te gaan met dit initiatief. Samen met enkele andere inwoners werken we alvast aan een nieuwe editie ergens begin september”, geeft Nelly Penneman mee.

Garageverkoop is ook je buren beter leren kennen.

Garageverkoop is ook je buren beter leren kennen. © evdw

Buurtbewoonster Veronique Francken is een van de enthousiaste honderd. “Op de duur krijg je erg veel spullen waarmee je niets doet of die altijd in de weg liggen. Ik vind het leuk om die te koop aan te bieden. Zo weet je dat jouw spulletjes kunnen beginnen aan een nieuw leven. Maar voor mij blijft de essentie van een garageverkoop dat het kansen biedt om samen met je buren te werken. Een garageverkoop is voor mij in de eerste plaats een sociaal gebeuren.”

Dat vindt ook Karen Dockx: “Iets verkopen is best leuk en vooral ’s morgens was er heel wat belangstelling. Maar ook voor mij blijft de interactie met de buren van het grootste belang.”

(evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio