Een beeld van een van de vorige edities van de Ecotuinendag. 

Een beeld van een van de vorige edities van de Ecotuinendag. © Guy Delforge

Abdijpark wordt decor van Ecotuinendag

Bornem -

Zondag 15 mei van 13.30 tot 18u is het Ecotuinendag in het park van de Abdij van Bornem. De dag begint met de bedanking van de groene meters en peters

Guy Delforge

“Ongeveer 130 enthousiaste inwoners zorgen individueel voor een stukje straat, een pleintje of een wegberm in hun buurt”, zegt schepen van Milieu Eddie Bormans (N-VA). “We geven hen als gemeente graag afvalgrijpers, handschoenen en afvalzakken om hen te ondersteunen. Als dank voor hun werk tijdens het voorbije jaar trakteren we ze tijdens de Ecotuinendag op een hapje en een drankje en geven we ze een cadeautje.”

“Dit jaar hebben we heel wat nieuwe deelnemers voor onze Ecotuinendag”, zegt Liliane Van den Bossche van dienst omgeving. “Zo kunnen bezoekers begeleide wandelingen in het park maken, deelnemen aan workshops zoals graskoppen maken, tuingereedschap onderhouden, fermenteren, verzorgingsproducten maken, lippenbalsems maken, bijenhotels maken en vlierfluitjes knutselen. Leerlingen viool en harp van de Academie van Bornem zorgen er voor muzikale sfeer.”

“Verder zijn er in het park verschillende infostands. Zo is er LETS Klein-Brabant. LETS staat voor Local Exange and Trading System, een lokaal netwerk van mensen die elkaar willen helpen bij het uitvoeren van dagdagelijkse klusjes of karweien. Ivarem komt met de quiz Go for Zero. Verder vind je er ook een stand van de Bornemse compostmeesters, kan je leren koken met restjes en kan je genieten van een heerlijk buffet met veggie en ecologische hapjes en dranken. Bezoekers kunnen ook een begeleid bezoekje brengen aan de Abdij van Bornem.” (gdb)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio