Nick Van Der Zyp: “De laatste weken voelden we wel de druk om de titel te pakken.” 

Nick Van Der Zyp: “De laatste weken voelden we wel de druk om de titel te pakken.” © Tom GOYVAERTS

RC Mechelen wil tegen Betekom nu echt wel kampioen spelen: “We mogen niet wachten tot de laatste wedstrijd”

Zondag moet het voor RC Mechelen derde keer, goede keer worden. Nadat het op Lille United en Beringen nog niet lukte om de titel binnen te halen, moet het voor eigen volk tegen Betekom wel prijs zijn. Winst betekent voor Nick Van Der Zyp en zijn ploegmaats een titelfeest.

Geert Fierens

Hoe kijk je terug op de match in Beringen?

Nick Van Der Zyp: “Het was een moeilijke match met heel veel strijd en duels. Beringen probeerde ons niet in ons spel te laten komen. We hadden kunnen winnen, al zou dat een iets te gulle beloning zijn geweest.”

Jij lag wel aan de basis van de twee Mechelse doelpunten?

“Ik kan heel ver inwerpen. We trainen daar ook op. Een inworp van mij is als een hoekschop. Weuts moet dan doorkoppen en voor de goal moet iemand het afmaken. Dat lukte op Beringen. Zondag tegen Betekom kan Weuts de ballen niet doorkoppen, want hij is er niet bij door schorsing.”

Hoe erg is het dat de geschorsten Hmouda en Weuts ontbreken?

“Het zijn zaken die erbij horen. De ene week mis je iemand door een blessure, vervolgens is er weer iemand geschorst. Nu missen we twee spelers. In een thuismatch waar je de titel bij een zege kan pakken, mag dit geen invloed hebben. De vervangers van Hmouda en Weuts zullen super gemotiveerd zijn.”

Tegen Betekom moet het toch echt gebeuren?

“We mogen niet te veel speculeren en rekenen. Betekom heeft de punten nog nodig. In het slechtste geval kunnen zij nog dertiende eindigen en moeten ze de barrage spelen. Het zal een speciale match worden, met veel volk en sfeer. Ik vernam dat ex-voorzitter Koen Van Exem als DJ zal optreden. Sfeer en ambiance zal er genoeg zijn.”

Hou je rekening met een alles-of-niets match op de laatste speeldag in Sint-Lenaarts?

“Daar wil ik niet aan denken. Het moet nu gebeuren, we mogen echt die laatste match niet afwachten. We staan nog altijd vijf punten voor op Pelt. Onze voorzitter zei vorige week in de krant dat Racing kampioen zal spelen, maar het de vraag was wanneer. Geef mij dan maar nu zondag, in dat geval zal er ook veel druk wegvallen. Want die is er de laatste weken zeker geweest. Tegen RC Mechelen wil iedereen punten pakken, hé.”

Enkele weken geleden kreeg je van de club te horen dat je contract niet wordt verlengd.

“Ik vond intussen met KVC Wilrijk in tweede provinciale als flankverdediger al een nieuwe club.”

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS