Wes De Ceuster: “Ons redden zal vooral een mentale kwestie worden.” 

Wes De Ceuster: “Ons redden zal vooral een mentale kwestie worden.” © smb

Coach Wes De Ceuster moet Witgoor behoeden voor degradatie: “Negatieve lijn snel omkeren”

Witgoor heeft met Wes De Ceuster een oude bekende in huis gehaald. Normaal was het de bedoeling dat de ex-coach volgend seizoen de ploeg onder zijn hoede zou nemen, maar het ontslag van trainer Patrick Van Houdt heeft alles in een stroomversnelling doen belanden.

Wim Ruts

“Ik was even verrast als iedereen dat mijn taak nu al begint”, zegt De Ceuster. “Ik ken uiteraard drie vierde van de ploeg nog en weet dus welk materiaal ik in de kuip heb. Hoe het met hun fysieke gesteldheid staat, is mij onduidelijk, maar daar kan ik op die korte tijd niets meer aan veranderen. Het zal dus vooral een mentale kwestie worden willen we ons nog redden. Zondag tegen De Kempen moet er worden gewonnen en ik verwacht dat RC Mechelen op eigen veld de drie punten pakt tegen onze concurrent Betekom. In dat geval springen we opnieuw naar de veilige twaalfde plaats en kunnen we het op Zwarte Leeuw afmaken.”

Het was op dat veld dat De Ceuster in het seizoen 2019-2020 zijn debuut maakte als vervanger van Mats Slegers. “Die wedstrijd staat mij nog levendig voor de geest. We verloren kansloos met 2-0, maar na de winterstop kwam de kentering en konden we het behoud veiligstellen.”

Het is een vergelijkbaar scenario als wat er zich dit seizoen bij Witgoor afspeelde. Geel-groen zette forse stappen op weg naar het behoud, met een sterke periode na de winterstop, maar de trein is met een nul op negen plots stilgevallen.

“Ik dacht echt dat Witgoor op weg was naar het behoud en schrok van die drie nederlagen op rij. Ik zag de ploeg nog aan het werk op het veld van Lille United, waar het een 2-0-achterstand nog omboog in een 2-2-gelijkspel. Ik zag daar een goede ploeg met veel inzet en dat bekoorde mij. Ik was dan ook verrast dat zij de goede lijn van de voorbije weken plots kwijt waren. We gaan er nu alles aan doen om die negatieve lijn opnieuw om te keren.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio