Aan belangstelling geen gebrek voor Paolo Arrivas. “Voorlopig wil ik daar niet aan denken. Mijn volle focus gaat naar de resterende twee matchen”, zegt Arrivas. 

Aan belangstelling geen gebrek voor Paolo Arrivas. “Voorlopig wil ik daar niet aan denken. Mijn volle focus gaat naar de resterende twee matchen”, zegt Arrivas. © GOYVAERTS

Paolo Arrivas wil barrages met Rupel Boom nog proberen te vermijden: “Bewezen dat we Dessel aankunnen”

Als Rupel Boom de barrages wil vermijden, moet het zijn laatste twee matchen winnen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan als je nog tegen Dessel, dat volop strijdt voor de titel, moet spelen.

Peter Nys

“Toch geloof ik dat het mogelijk is”, is linksachter Paolo Arrivas strijdvaardig. “In Dessel verloren we met 3-1, maar maakten wij het spel. Zij speelden toen op de counter en deden dat goed, want ze scoorden uiteindelijk drie keer. Maar we zijn zeker niet kansloos. Ik denk zelfs dat het gemakkelijker wordt dan tegen Francs Borains afgelopen zondag. Zij kwamen voor een punt en hielden de boel goed gesloten. Dessel moet spelen om te winnen, want in de strijd om het kampioenschap schieten ze niks op met één punt.”

Jullie zullen het wel zonder jullie aanvoerder en voortrekker Yannis Augustynen moeten doen.

“Yannis is een zeer belangrijke speler voor ons, dat zal niemand ontkennen, maar we moeten er gewoon met z’n allen voor gaan. Wie er ook speelt, het zal met het mes tussen de tanden zijn. Het zal op karakter moeten gebeuren, maar ik geloof in de kwaliteiten van deze groep. De sfeer is ondanks de vele extrasportieve problemen nog opperbest. Die samenhorigheid kan straks de doorslag geven. En als het toch op barrages uitdraait, dan zullen we ook daarin tot het uiterste gaan.”

En dat terwijl jullie intussen al bijna drie maanden niet werden betaald?

“Dat zegt wel iets over deze spelersgroep. We laten het hoofd niet hangen, ook al worden we door de Spaanse investeerders gewoon aan ons lot overgelaten. Geen betalingen, geen communicatie, geen toekomstplannen, het is gewoon de grote leegte. Maar we doen het voor onszelf en de supporters. En je weet maar nooit dat we op deze manier een andere investeerder kunnen overtuigen om de boel over te nemen.”

Veel spelers tekenden al elders voor volgend seizoen. Vertrek jij ook?

“Die kans bestaat. Mijn manager houdt zich daar mee bezig en geeft aan dat er behoorlijk veel belangstelling is, maar voorlopig wil ik daar niet aan denken. Mijn volle focus gaat naar de twee resterende matchen. Als we die tot een goed einde brengen, krijgt een moeilijk seizoen alsnog een mooi einde en hoop ik dat Rising Phoenix zo eerlijk is om iedereen correct uit te betalen.”

Vastgoed

Jobs in de regio