Brent Peers verlaat na drie seizoenen Berchem Sport om zijn geluk in eerste nationale bij Heist te gaan beproeven. “Ik wil nagaan of ik dat niveau hoger aankan”, zegt Peers. 

Brent Peers verlaat na drie seizoenen Berchem Sport om zijn geluk in eerste nationale bij Heist te gaan beproeven. “Ik wil nagaan of ik dat niveau hoger aankan”, zegt Peers. © Tom GOYVAERTS

Vier sterkhouders spelen hun laatste thuismatch voor Berchem: “Zondag is het onze beurt om te applaudisseren”

Met de komst van degradatiekandidaat Pepingen-Halle staat voor Berchem Sport de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nog eenmaal de supporters verwennen, is dan ook de boodschap. Voor vier sterkhouders wordt het meteen een afscheid van Het Rooi, want zij slaan volgend seizoen elders hun tenten op.

Mark De Cleene

Zo ruilt Tom Vermeire Berchem na drie seizoenen in voor een avontuur bij het Nederlandse HSV Hoek. “Ooit eens de lucht in een andere competitie opsnuiven, was sowieso een doel”, zegt Vermeire. “Maar ook de vaste trainings- en speeldagen in Nederland hebben me overtuigd en zijn beter te combineren met mijn job.”

Over zijn mooiste moment bij Berchem hoeft Vermeire niet lang na te denken. “Het winnende doelpunt dat ik in blessuretijd maakte tegen Duffel zal me altijd bijblijven, maar eigenlijk neem ik een volle rugzak fijne herinneringen mee.”

Ook Brent Peers ruilt Berchem in voor een avontuur hogerop. “Bij Heist wil ik ervaren of ik een hoger niveau aankan”, aldus Peers. “Na vier seizoenen Berchem was het een moeilijke keuze, want eens je hier hebt gespeeld, is het niet evident om afscheid te nemen van deze club.”

Voor Bart Cornelissen begint in juli dan weer een nieuw hoofdstuk bij eersteprovincialer Ternesse. “Ik ben een beetje ontgoocheld omdat de wederzijdse verwachtingen niet helemaal werden ingevuld”, zegt Cornelissen. “Door omstandigheden kon ik niet brengen wat ik hoopte en ook de club heeft moeten bijsturen. Ik heb het gevoel dat er meer inzat. Toch zal ik na drie jaar Berchem de kippenvelmomenten bij het betreden van de grasmat nooit meer vergeten.”

Ook Bas Saillart zal na zes seizoenen de club verlaten. Hij promoveerde en degradeerde met Berchem. “Dat is meteen ook mijn beste en minst aangename ervaring”, weet Saillart. “De titelviering was ongelofelijk om als jonge speler mee te maken. De degradatie het jaar daarop was dan weer een enorme domper.”

Tegen Pepingen-Halle willen de vier spelers nog een laatste keer schitteren. Logisch ook, want over één onderwerp zijn ze het roerend eens.

“De onvoorwaardelijke steun die de Berchem-supporters aan de spelers geven, is uniek. Hun gezangen zijn vaak hilarisch. Bovendien is de spionkop fel verjongd en straalt hun enthousiasme over op de spelers. Zondag is het dus het ideale moment om de rollen om te keren en zullen wij applaudisseren voor onze supporters.”

MEER OVER Berchem Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL