Op het Formula Student Festival kan je de racewagens bewonderen. 

Op het Formula Student Festival kan je de racewagens bewonderen. © Stijn Van de Sande

Formula Student Festival dompelt jongeren onder in wereld van racewagens en technologie

Mechelen -

In de evenementenhal van Technopolis in Mechelen vindt vandaag, zaterdag, het Formula Student Festival plaats. Aan de hand van workshops en andere activiteiten, worden kinderen en jongeren ondergedompeld in de wereld van het Formula Student-racen. Dat is een racecompetitie voor ingenieursstudenten.

De Formula Student-teams van de UGent, de KU Leuven en de VUB slaan de handen in elkaar voor het allereerste Formula Student Festival. “We willen kinderen en jongeren in contact brengen met de racecompetitie, maar vooral met de technologie die er achter schuilgaat”, zegt Yarne De Munck. “Dat doen we aan de hand van allerlei workshops en activiteiten, zoals het bouwen van een eigen racewagen. Je kan ook onze racewagens bewonderen.”

Met het festival hopen de studenten meer diversiteit in hun opleiding te brengen. “De ingenieursstudenten zijn nog vaak wit en mannelijk”, zegt Yarne. “Door kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de technologie van de racewagens, hopen we zo veel mogelijk meisjes en leerlingen met een andere achtergrond warm te maken voor STEM-opleidingen.”

Het Formula Student Festival vindt vandaag, zaterdag 23 april, nog tot 17u plaats in de evenementenhal van Technopolis in Mechelen. De toegang is gratis. Voor het evenement werken de universiteitsteams samen met microchipproducent Melexis.

Aan de hand van workshops en activiteiten, willen de studenten meer kinderen en jongeren warm maken voor een STEM-opleiding.

Aan de hand van workshops en activiteiten, willen de studenten meer kinderen en jongeren warm maken voor een STEM-opleiding. © Stijn Van de Sande

(svds)

www.technopolis.be/nl/bezoekers/formula-student-festival/

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio