De deelnemende fietsers kunnen kiezen uit vier omlopen van 52 tot 106 kilometer. 

De deelnemende fietsers kunnen kiezen uit vier omlopen van 52 tot 106 kilometer. © RR

Acht van Weelde vertrekt in… Rijkevorsel

RAVELS, RIJKEVORSEL -

Naast de Acht van Chaam, het bekende wielercriterium dat elk jaar plaatsvindt in het Noord-Brabantse grensdorp Chaam op de eerste woensdag na de Tour de France, kunnen wielertoeristen enkele kilometers verderop in de Kempen ook elk jaar deelnemen aan de Acht van Weelde.

“Maar de vertrekplaats van onze route ligt niet in Weelde (Ravels), maar wel in Rijkevorsel”, zegt organisator Patrick De Rijk van WTC De Rappe Wielen in Ravels. “Onze fietstocht is opgesplitst in twee verschillende omlopen van 52 en 54 kilometer: de ene leidt naar Grobbendonk en de andere naar Weelde. Als je de twee lussen combineert, kom je uit op 106 kilometer. Daarbovenop hebben we nog een extra route van 77 kilometer uitgestippeld.”

Inschrijven kan alleen aan café Sport in Sint-Jozef-Rijkevorsel, maar je kunt ook vanuit het dorpscentrum van Weelde op het parcours geraken door de gele pijlen te volgen naar de officiële vertrekplaats.

De 15de editie van de Acht van Weelde vindt plaats op zondag 24 april. Iedereen kan deelnemen, met of zonder licentie, in groep of individueel, jong of oud. Inschrijving tussen 7u en 11u in café Sport aan Stevennekens in Sint-Jozef-Rijkevorsel. (ema)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio