Oud-leerling Cedric Jansen kon na zijn stage onmiddellijk aan

Oud-leerling Cedric Jansen kon na zijn stage onmiddellijk aan © provincie Antwerpen

Jobbeurs PITO Stabroek: 400 leerlingen op zoek naar stageplaatsen, jobs en info

Stabroek -

Meer dan 400 leerlingen van PITO Stabroek maakten kennis met 66 potentiële werkgevers uit verschillende sectoren. Ze gingen onder meer op zoek naar stageplaatsen en jobs.

De jobbeurs in PITO Stabroek was weken geleden al volzet. De interesse van bedrijven en organisaties uit de omgeving is dan ook groot. Niet minder dan 66 potentiële werkgevers tekenden present en namen uitgebreid de tijd om de leerlingen te informeren.

De leerlingen kregen een waaier aan stage- en jobaanbiedingen uit verschillende sectoren aangeboden: tuinbouw- en groenbedrijven, bedrijven uit de haven en de chemie, de NMBS. Ook de gemeentebesturen van Stabroek, Brasschaat en de stad Antwerpen waren aanwezig.

Pedagogisch directeur Raf Van Bergen: “Door corona hebben we de beurs twee keer moeten overslaan dus we zijn heel tevreden dat we de bedrijven weer mogen ontvangen. De meeste standhouders kennen we goed omdat ze bijvoorbeeld stageplaatsen aanbieden of in een jury hebben gezeteld voor een geïntegreerde proef. De beurs is een ideale gelegenheid om onze contacten met de bedrijfswereld te onderhouden.”

Stabroeks schepen Sarah Demartelaere, burgemeester Rik Frans en gedeputeerde Luk Lemmens bezoeken de infostand van de firma Vaillant.

Stabroeks schepen Sarah Demartelaere, burgemeester Rik Frans en gedeputeerde Luk Lemmens bezoeken de infostand van de firma Vaillant. © provincie Antwerpen

Door de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven blijft PITO Stabroek goed op de hoogte van wat er leeft binnen de bedrijven. “Met de steun van de provincie Antwerpen investeert de school voortdurend in moderne infrastructuur en leermiddelen. Daardoor kunnen ze de leerlingen de laatste technieken bijbrengen, die rechtstreeks aansluiten bij wat er momenteel gebruikt wordt op de arbeidsmarkt”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens.

Aan de slag bij stagebedrijf

Oud-leerling Cedric Jansen studeerde vier jaar geleden af in de richting Elektrische Installatietechnieken. In zijn laatste jaar liep hij stage bij Actemium gespecialiseerd in het optimaliseren van industriële bedrijfsprocessen. Dat hij vier jaar later zijn werkgever mag vertegenwoordigen op de PITO-jobbeurs vindt hij een leuke ervaring: “Ik had in mijn laatste jaar middelbaar onderwijs nog geen flauw idee van welk beroep ik zou kiezen. Door mijn stage heb ik de industrie echt leren kennen en is mijn interesse voor technologie alleen nog maar toegenomen. Vanuit die ervaring kan ik de leerlingen vandaag heel wat nuttige tips geven.”

Erik Vandewalle

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio