Wat een gezellige avond met vrienden bij de citadel van Namen moest zijn, eindigde woensdag noodlottig voor de 19-jarige Manon Desair uit Heers. ©  BELGA

Limburgse studente (19) komt om het leven bij val aan citadel van Namen

Een eerstejaarsstudente rechten van de Universiteit van Namen is woensdagavond om het leven gekomen bij een val aan de citadel van Namen. Slachtoffer is de 19-jarige Manon Desair uit het Limburgse Heers.

Gunter Willekens

Het drama gebeurde woensdagavond tijdens een feestje met vrienden. “We hebben met grote droefheid kennis genomen van het ongeval”, zegt de woordvoerder van de universiteit. “De verslagenheid is groot bij de medeleerlingen en leraars. Donderdag werden de lessen opgeschort en werd een herdenkingsmoment gehouden. Er is ook psychologische bijstand voorzien voor de vrienden van de leerling.”

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. Volgens het parket van Namen ging het om een noodlottig toeval. “Enkele studenten hadden zich bij de citadel verzameld om samen van de avond te genieten. Het jonge meisje verwijderde zich van de groep en is ongelukkig van een trap gevallen”, aldus de adjunct-procureur.

Manon Desair was tot vorig jaar leerling aan viio in Tongeren, waar haar jongere broer nu nog school loopt. De directie van de school is zwaar aangeslagen. “We hebben contact gehad met Manons ouders en hebben namens viio ons medeleven betuigd. Manons broer, Maxime, zit in klas 2AK1. We hebben Maxime en zijn klasgenootjes vanmorgen zo goed als mogelijk opgevangen vanuit de leerlingbegeleiding. We wensen de familie en vrienden van Manon heel veel sterkte toe.”

Manon was leidster bij Chiro Harlekijn in Heers. De chiroleiding werd donderdag door het gemeentebestuur op de hoogte gebracht.

Vastgoed

Jobs in de regio