Op de centrale begraafplaats van Meerhout komt een ‘Brief aan de hemel’-brievenbus. 

Op de centrale begraafplaats van Meerhout komt een ‘Brief aan de hemel’-brievenbus. © Rouwzorg Kempen

Iedereen kan een brief of tekening posten in de ‘Brief aan de hemel’-brievenbus

Meerhout -

Op de centrale begraafplaats in Meerhout-Centrum zal een ‘Brief aan de hemel’-brievenbus geplaatst worden. Voor nabestaanden kan het schrijven van een brief of het maken van een tekening een belangrijk onderdeel zijn van het rouwproces.

Annelies Frederickx

De ‘Brief aan de hemel’-brievenbus is een nieuw initiatief van Rouwzorg Kempen. “Net als voor volwassenen is het ook voor kinderen en jongeren belangrijk om het verlies van een dierbare een plaats te kunnen geven en iedereen doet dat op zijn of haar manier”, vertellen Nena Van Deun en Jos Delarbre van Rouwzorg Kempen. “Het plaatsen van een brievenbus op begraafplaatsen kan hierbij helpen. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen een brief of tekening achterlaten in de brievenbus. Voor hen is dat een manier om leed en verdriet te delen en rouwen een plek te geven. De brievenbus is voor iedereen bedoeld en het hoeven niet alleen verdrietige berichten te zijn. Het kunnen ook leuke momenten zijn die men even wil delen. Bij het leegmaken van de brievenbus is het trouwens van groot belang, dat dit op een hele serene manier gebeurt en met respect voor de privacy.”

Voorwaarden

De ‘Brief aan de hemel’-brievenbus komt er op voorstel van Rouwzorg Kempen en het initiatief werd goedgekeurd door de Meerhoutse gemeenteraad. “We hebben het voorstel aanvaard, maar wel met de nodige voorwaarden”, legt burgemeester Nele Geudens (CD) uit. “Zo zal er niet, zoals gevraagd werd, op elke Meerhoutse begraafplaats een brievenbus komen, enkel in het centrum. De brieven mogen, uit respect voor de privacy, niet beantwoord worden. We hebben bovendien een termijn gekoppeld aan het project, namelijk één jaar. Daarna volgt een evaluatie.”

 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio