©  ISOPIX

Luca Brecel sneuvelt voor de vijfde keer in eerste ronde van WK snooker

Luca Brecel is er ondanks een haalbare loting opnieuw niet in geslaagd om de tweede ronde van het WK snooker in Sheffield te bereiken. Onze landgenoot bleef ver onder zijn niveau en ging met 5-10 onderuit tegen de Thai Noppon Saengkham.

Michael Van Damme

Luca Brecel had zich in de eerste ronde van de het WK snooker flink in nesten gewerkt tegen de Thai Noppon Saengkham, nochtans een haalbare kaart. Brecel staat elfde op de wereldranking, Saengkham 38ste. Hij keek woensdagavond na de eerste sessie tegen een 3-6 achterstand aan.

In de tweede sessie was er weinig beterschap. Saengkham ging door op zijn elan van een dag eerder en won ook de volgende drie frames zodat Brecel 3-9-achter kwam en op één frame van de uitschakeling stond (best of 19).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En dan was er plots een reactie van Brecel, die met breaks van 51 en 109 terugkwam tot 5-9. Bij de century break kon er zelfs een lach vanaf toen Brecel de zwarte bal richting camera keilde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De century break was het enige hoogtepunt van Brecel in een voorts teleurstellende match. Een miraculeuze comeback bleef uit en Brecel ging met 5-10 onderuit. Erg teleurstellend na een nochtans knap seizoen met winst in de Scottish Open en een finaleplaats in het UK Championship.

Vastgoed

Jobs in de regio