Het Duurzaamheidsfestival in ’t Groenhof. 

Het Duurzaamheidsfestival in ’t Groenhof. ©  rr

Duurzaamheidsfestival van Zandhoven Natuurlijk in ’t Groenhof in Pulle

Zandhoven -

Zandhoven Natuurlijk organiseert zondag 15 mei het eerste duurzaamheidsfestival in ’t Groenhof aan de Cauwenberglei in Pulle.

Niet alleen kan je er kennismaken met standjes van organisaties of bedrijf(jes) uit de eigen omgeving die elk op hun eigen manier met duurzaamheid bezig zijn, maar je kan er ook deelnemen aan workshops. Zo kan je je nu al online inschrijven voor de eco-picknick op de picknickweide. Er is ook veel kinderanimatie, met onder meer een zenuwspiraal, windmolens en zonnehuisjes knutselen, een beekexpeditie, zoektocht en beestenboel.

Tri Viocal (wereldse muziek van Viersels trio, begeleid op gitaar en viool) en The Sunset Shakers (dorpsgenoten brengen Rhythm & Blues) zorgen voor een streep muziek.

Op De Markt vind je standen van lokale organisaties die actief bezig zijn met duurzaam leven en waar dorpsgenoten hun kennis en vaardigheden rond ecologisch leven doorgeven.

Organisator Zandhoven Natuurlijk verbindt alle lokale initiatieven en vrijwilligers die werk maken van duurzaam leven in een klimaatrobuust dorp.

Vorig jaar waren er ook al duurzaamheidsfestivals in Zoersel en Ranst, toen telkens door de gemeente georganiseerd. Die lokten steeds opvallend veel jonge gezinnen. Het programma in ’t Groenhof ziet er veelbelovend uit om dat even goed te doen.  kma

www.zandhovennatuurlijk.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio