Bouwvakkers zijn momenteel druk in de weer om tien kmo-units op te trekken. 

Bouwvakkers zijn momenteel druk in de weer om tien kmo-units op te trekken. ©  bvde, rr

Vrijkensheide verwelkomt tien extra ondernemers

Rijkevorsel -

De derde en laatste fase in de uitbreiding van kmo-zone Vrijkensheide in Rijkevorsel is van start gegaan. Bouwvakkers zijn momenteel druk in de weer om tien kmo-units op te trekken achter het tankstation van Esso op de Merksplassesteenweg. “Er is in de regio veel vraag naar stockage- en werkruimte.”

Bart Van den Eijnden

Vrijkensheide in Rijkevorsel is sinds de jaren zeventig ingekleurd als kmo-zone en is eigendom van de familie Wilrycx uit Merksplas die er een brandstoffendepot had. Burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) is de contactpersoon van de bvba. In de vorige fase werden twintig units gezet, die nog voor het einde van de constructie allemaal van de hand waren gedaan.

“Dit is de derde en meteen ook laatste fase in de ontwikkeling van de kmo-zone. We bouwen nog tien bijkomende units, waarvan er op dit moment nog drie beschikbaar zijn. De units hebben allemaal een oppervlakte van driehonderd vierkante meter. In tegenstelling tot het nabijgelegen Breebos is hier geen detailhandel mogelijk. Het gaat dus allemaal om bedrijven die er hun opslag- of werkruimte willen vestigen. Denk dan aan bouwbedrijven, loodgieters of schrijnwerkers.”

Het geraamte van de gebouwen staat al overeind. 

Het geraamte van de gebouwen staat al overeind. ©  Bart Van den Eijnden

Volgens Wilrycx komen alle geïnteresseerde ondernemingen uit een straal van tien kilometer rond de site. “Het gaat voornamelijk om kleinere firma’s uit Rijkevorsel, Hoogstraten, Beerse of Merksplas die nu, al dan niet reglementair, gevestigd waren in een schuur of garage en daar op beperkingen stoten. Hier kunnen ze uitbreiden en hun werking professionaliseren. We werken met dezelfde grondwerker en aannemer en dezelfde technieken worden toegepast in het bouwproces. Het uitzicht van de eerste en tweede fase wordt doorgetrokken in de derde fase, zodat het een geheel vormt. Tegen november moet alles klaar zijn.”

Het tankstation vooraan op het perceel blijft gewoon staan. “Het hokje waar vroeger de pompbediende zat, zal wel verdwijnen. Het tankstation wordt ook fysiek afgescheiden van de kmo-zone, zodat er geen verkeer van en naar de bedrijven langs daar kan passeren.” (bvde)

Zo zal de kmo-site er in november moeten uitzien. 

Zo zal de kmo-site er in november moeten uitzien. ©  rr

MEER OVER Bedrijven Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio