Wat zou er onder de witte verpakking schuilen? 

Wat zou er onder de witte verpakking schuilen? ©  rr

Mysterieus beeld in haven wordt zaterdag onthuld

Emblem -

Een mysterieus ingepakt beeld op een sokkel naast clubschip Den Daawer aan de jachthaven van Emblem zorgt voor allerlei speculaties. Zaterdag 23 april om 14u zal het bestuur van VVW Emblem in aanwezigheid van genodigden het beeld - dat een initiatief is van havenmeester Patrick Smets - onthullen.

Kristin Matthyssen

Is het een zeehond? Een bever? Een gans? Een aalscholver? Een karper? Wandelaars en fietsers die regelmatig een tripje maken langs het Netekanaal, hebben het pakket op de sokkel in het water al opgemerkt. Bij de onthulling zaterdag krijgt het beeld ineens een naam.

Op zondag 24 april dan wordt het bier Den Daawer voorgesteld en uiteraard geproefd. Het feestcomité, bestaande uit Ben, Inge en Marc, is de drijvende kracht achter dit initiatief. Den Daawer zou een sterk blondje zijn, te proeven op het clubschip dat in principe elk weekend vanaf 13u tot zonsondergang geopend is.

Het biertje zal ook centraal staan tijdens de havenfeesten die, na twee jaar coronaverbod, terug zullen doorgaan van vrijdagavond 19 augustus tot en met zondag 21 augustus.

Het wordt zaterdag druk in Emblem, want op het moment van de onthulling van het mysterieus beeld wordt aan de kerk het Amelia Brockenplein officieel ingehuldigd.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio