Het Belgisch nationaal jeugdkoor BEvocaL geeft op zondag 24 april een optreden in de kerk van Tielen. © RR

Nationaal jeugdkoor BEvocaL strijkt neer in Tielense kerk

Tielen

Het Belgisch nationaal jeugdkoor BEvocaL geeft op zondag 24 april om 16u een concert in de Sinte-Margaritakerk van Tielen (Kasterlee).

BEvocaL brengt zondag met Een hoopvolle lente een gevarieerd programma met werken uit verschillende muziekstijlen, met een accent op Belgische muziek uit alle hoeken van het land. Bekende, maar ook minder bekende koorcomponisten staan op het programma. “Het koor onderscheidt zich door een origineel en onverwacht gebruik van de ruimte tijdens de concerten. BEvocaL garandeert dan ook een intense en intieme muzikale concertervaring, waardoor de toeschouwers helemaal betoverd naar huis gaan”, zeggen de organisatoren van Koorlink. “BEvocaL zag het levenslicht in 2017 toen de koororganisaties Koor&Stem (Vlaamse Gemeenschap), A Coeur Joie (Franstalige Gemeenschap) en Födekam (Duitstalige Gemeenschap) besloten om hun krachten te bundelen. Hun wens was om jonge Belgische zangers van 18 tot 30 jaar kansen te geven om elkaar te ontmoeten en samen op een kwalitatief hoog niveau te zingen.”

De leiding van het koor is in handen van Benoît Giaux en Jori Klomp. Stemcoach is sopraan Liesbeth Devos. Een toegangsticket voor het optreden kost 18 euro. (bvdl)

www.koorlink.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Kempen