Na broer ‘Average Rob’ waagt ook ‘Arno the kid’ zich aan tv en hij begint met inbreken in Plopsaland: “We konden er uren rondlopen”

Arno Van Impe (22) loopt normaal met sokken in sandalen rond op Youtube, maar vanaf nu is hij ook op VTM Go te zien. In het programma ‘Security checkers’ test hij samen met kompaan Gerben Tuerlinckx de beveiliging uit op verschillende plekken. Hun eerste doelwit: Plopsaland.

Tom Vets

Arno the Kid. Voor de jeugd – en hun ouders – klinkt die naam ongetwijfeld bekend in de oren. En de bazen van VTM kennen de internetsensatie ook. Zij vroegen aan Arno om samen met collega-influencer Gerben op infiltratiemissie te gaan. Het idee achter het programma Security checkers: op de meeste diverse locaties de beveiliging testen. “Het begon als grap op café, en nu is het een programma”, zegt Arno lachend. “Altijd spannend om ergens ongezien binnen te raken, maar stress ervaar ik niet. Eerder adrenaline.”

In de eerste aflevering tracht het duo ongemerkt Plopsaland binnen te komen. “Soms was het verrassend makkelijk. Bij Plopsaland moesten we niet veel moeite doen. Met dank aan onze goede vermomming. We konden er na sluitingstijd uren rondlopen. Misschien niet zo tof voor het programma, want we hadden gedacht dat we meer moeite moesten doen.”

Het is niet de eerste keer dat mensen ongemerkt een pretpark binnendringen. “Maar ik benadruk dat wij uitsluitend de veiligheid willen checken. Het is niet ons uitgangspunt om er de boel op stelten te zetten.”

Dank u, broer

Ooit verklaarde Arno in een interview dat het zijn droom was om een eigen tv-programma te hebben. “Security checkers is online te zien, maar de droom komt nu wel dichtbij.” Al blijft zijn hoofdbezigheid ludieke filmpjes opnemen voor Youtube en Instagram, samen met zijn broer die bekend is als Average Rob. Hun meer dan 100.000 abonnees vergapen zich aan samenwerkingen met topsporters als Nina Derwael tot een single inblikken met Lost Frequencies. Kleurrijke joggingspakken, witte sokken en sandalen zijn in hun filmpjes nooit ver weg. “Ik amuseer me”, zegt Arno. “Met dank aan mijn broer die me betrok in zijn online plannen.”

Toch kwam het nooit in Arno op om Security checkers te maken met zijn broer. “Met hem zou ik andere dingen doen. Zoals op één dag moeilijke sporten aanleren. We werken al een poos een bucketlist van sporten af en we hebben er nog lang ons amusement mee.”

“Mijn ambitie voor de toekomst is duidelijk: nog lang samenwerken met Rob”, klinkt het. “Het is niet alleen amusant, het verbeterde ook onze band. Hij werd mijn beste vriend.” En dat tv-programma waar hij van droomde? “Awel ja. Zoiets in de trant van Tomtesterom. Als het op een dag kan, doe ik dat meteen.”

Security checkers, nu op VTM Go

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio