Archiefbeeld. ©  BELGA

Kangoeroes Mechelen smeert Den Bosch eerste thuisnederlaag van seizoen aan

Kangoeroes Mechelen heeft Heroes Den Bosch een eerste thuisnederlaag van het seizoen aangesmeerd. Voor de Maneblussers is het meteen een 7 op 8 in Elite Gold.

pce

Kangoeroes Mechelen, zonder Wen Mukubu (ziek), stond in een nerveuse en slordige eerste helft meestal op achterstand. Myles Stephens en vooral Domien Loubry brachten na het eerste schuifje (22-18) de Maneblussers eventjes aan de leiding, maar in het slot van de eerste helft nam Heroes Den Bosch wel een beetje afstand. Dit via vooral Edun Maxhuni en Thomas Van Der Mars (ex-Okapi Aalst). Dat resulteerde in een 36-31 bonusje voor de Nederlanders halfweg.

Onmiddellijk in het derde kwart drukte Heroes Den Bosch door naar een tienpuntenkloof: 43-33. Kangoeroes Mechelen moest achtervolgen en sloot het derde schuifje af met een 59-50 achterstand. Met Myles Stephens begonnen de Mechelaars wel scherp aan het slotkwart en ging het na een 0-8 tussenspurtje direct naar een 59-58 tussenstand. Stephens lukte de 63-64 en Kangoeroes stond op voorsprong en vooral heerlijk in de partij. Driepunters van Jonas Foerts en Domien Loubry zorgden voor een 67-73 bonus. Den Bosch liet niet begaan en met een waanzinnige “vierpunter” van Shane Hammink (ex-Charleroi) werd het 73-74. Shizz Alston stelde met vrijworpen de knappe uitzege (16-26 in het laatste kwart) veilig voor Kangoeroes Mechelen.

HEROES DEN BOSCH: Maxhuni 24, Hammink 10, Van Der Mars 10, Price 9, Stilma 6, Van Vliet 0, Kherrazi 6, Lautier-Gounleye 0, Mounce 10

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 12, Loubry 16, Alston 14, Foerts 3, Brodeur 16, Van Buggenhout 6 , Kotrulja 3, Mennes 2, Palinckx 4, Waleson 0

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal