De Duitse herdershond in kwestie.

De Duitse herdershond in kwestie. ©  kma

Burgemeester plant bemiddeling tussen gebeten vrouw en eigenaar Duitse herder

Grobbendonk -

De vrouw die op paasavond zwaar toegetakeld werd door een Duitse herder toen ze haar hondje uitliet, vraagt dat de agressieve herdershond vertrekt uit de buurt. Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) wil nu eerst slachtoffer en hondeneigenaar samenbrengen om daarna te beslissen of er veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

Net als na het bijtincident in Schilde, gaat burgemeester Verhaert een bemiddelingsgesprek organiseren tussen het slachtoffer en de hondeneigenaar. Op basis daarvan zal ze beslissen of er extra maatregelen nodig zijn in het belang van de veiligheid van de bevolking. In Schilde besliste de burgemeester bijvoorbeeld dat de omheining hoger moest, dat de honden onderzocht moesten worden door een hondengedragstherapeute en dat ze enkel gemuilkorfd buiten in de tuin mogen voorlopig. Burgemeester Verhaert wil nog niet vooruitlopen op de feiten.

De dame die gebeten werd in Grobbendonk diende intussen klacht in bij de politie. Net als het slachtoffer in Schilde woont ze dichtbij de plaats waar de agressieve hond zit. Ze is ongerust. Ook andere buurtbewoners in Grobbendonk maken zich zorgen en durven er niet meer met hun hond passeren. kma

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio