Eerder dit jaar vernieuwden Ann Huysmans en Marco Van Calster hun zaak ’t Krokantje. In oktober zijn ze er tien jaar zaakvoerders van.

Eerder dit jaar vernieuwden Ann Huysmans en Marco Van Calster hun zaak ’t Krokantje. In oktober zijn ze er tien jaar zaakvoerders van. © Dirk Vertommen

Ann en Marco vieren tiende jaar als zaakvoerders van ‘t Krokantje: “Klanten kunnen reis winnen”

Beerzel -

Broodjeszaak ‘t Krokantje in Beerzel (Putte) is in oktober tien jaar in handen van Ann Huysmans en Marco Van Calster. Ze begonnen aan hun feestjaar met een vernieuwing van hun zaak. Vanaf 1 mei organiseren ze een tombola waarmee je wekelijks prijzen kunt winnen. Een gelukkige maakt in het najaar zelfs kans op een reis.

Kristof Van Rompaey

Eind vorig jaar ging ‘t Krokantje zo’n anderhalve maand dicht voor een grondige vernieuwing. Mits wat onvoorziene vertraging bij leveranciers door corona, konden Ann en Marco hun zaak halfweg februari opnieuw openen. Die werd van de vloer tot het plafond aangepakt. “Voor het interieur kozen we een houten afwerking met gouden accentjes”, zegt Marco. “Bovendien kochten we nieuwe koeltogen aan en verkopen we voortaan kaas en charcuterie. Daar moesten we dan weer een extra koelcel voor plaatsen.”

Nadat ze tien jaar lang het Spar-filiaal in de Houwstraat in Beerzel hadden gerund, ruilden Ann en Marco hun supermarkt in voor ‘t Krokantje, een broodjeszaak die toen al bestond. “In de supermarkt werkten we zo’n tachtig uren per week”, zegt Marco. “Toen onze dochter geboren werd, beslisten we dat we meer tijd wilden vrijmaken voor ons gezin. We wilden voorkomen dat ons kind continu door de moemoe’s en de vava’s moest opgevangen worden.”

Altijd vers

De klanten waren volgens Ann en Marco bijzonder blij dat de zaak na de werkzaamheden weer kon openen. “De reacties waren heel positief. Van terugkerende klanten hoorden we dat de beste broodjes uit de streek van bij ons komen”, zegt Marco. “Dat doet natuurlijk deugd. Dat concurrenten de namen van onze broodjes en onze ingrediënten intussen blijkbaar overnemen, is ook nog eens een bevestiging van onze goede smaak.”

Naast de klassieke broodjes staan bij ‘t Krokantje ook tal van eigen specialiteiten op de kaart. “We trachten toch altijd wat vernieuwend te zijn in ons assortiment en we werken natuurlijk altijd met kraakverse producten”, verzekeren Ann en Marco. “Je proeft toch het verschil tussen pakweg een versgeraspte wortel of wortels uit een voorverpakt zakje. Ook nagenoeg al onze slaatjes, onze spaghetti en onze lasagne maken we zelf.”

Vroeger open

Om hun tiende verjaardag als zaakvoerders van ‘t Krokantje met hun klanten te vieren, lanceren Ann en Marco vanaf 1 mei een tombola. “Per aankoop van 20 euro krijg je een lotje”, zegt Marco. “Vanaf 1 juni beginnen we met wekelijkse trekkingen en maak je kans op barbecuepakketten en andere mooie prijzen. Als apotheose van onze actie geven we in oktober, wanneer we exact tien jaar zaakvoerders zijn, nog een reis weg op onze kosten.”

Tot slot horen bij de vernieuwde zaak ook ruimere openingsuren. “Vroeger openden we om 10u. Dat is nu 8.30u geworden”, laten Ann en Marco weten. “Sluiten doen we op weekdagen om 19u en op zaterdag om 14u. Op zondag hebben we onze vaste sluitingsdag. We hebben intussen ook een behoorlijk goed team, waardoor we er af en toe zelf al eens tussenuit kunnen. De werkdagen zijn nog wel lang, maar het ligt toch heel anders dan vroeger in onze supermarkt.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio