Organisator Kristof Schippers kijkt uit naar de eerste editie van Aper’eau sinds 2019. 

Organisator Kristof Schippers kijkt uit naar de eerste editie van Aper’eau sinds 2019. © Dirk Vertommen

Aper’eau kan voor het eerst sinds 2019 weer plaatsvinden: “We breiden uit naar vijf edities”

Mechelen -

Na een coronapauze van twee zomers vindt vrijdag in Mechelen de eerste editie van Aper’eau van dit jaar plaats. Het afterworkconcept keert terug en telt voor het eerst vijf edities in de Dijlestad. “We zijn opgelucht en blij dat we de Mechelaars eindelijk opnieuw van Aper’eau kunnen laten genieten”, klinkt het bij de organisatie.

Stijn Van de Sande

Tot voor de coronacrisis was het afterworkconcept van Aper’eau een begrip in Mechelen. Er kwamen telkens enkele duizenden bezoekers op af. De twee voorbije zomers kon het evenement niet plaatsvinden door de coronacrisis. “Het is een moeilijke periode geweest. Het was soms knokken om te overleven, maar we zijn blij dat we er opnieuw kunnen invliegen”, zegt Kristof Schippers van organisator Rawberry Group.”

Voor het eerst zal Aper’eau geen vier, maar wel vijf edities tellen in de Dijlestad. “We beginnen er nu vrijdag, 22 april, al aan op de Grote Markt”, klinkt het. “Omdat we zo snel mogelijk opnieuw van start wilden gaan, kozen we er bewust voor om nu al een eerste editie te organiseren en niet te wachten tot volgende maand. Het weer durft in april nog wel eens wisselvallig zijn, maar we hopen de mensen toch te kunnen ontvangen onder een stralende lentezon.”

Tot aan de coronacrisis was Aper’eau in Mechelen een groot succes.

Tot aan de coronacrisis was Aper’eau in Mechelen een groot succes. © Aper'eau

Het concept blijft hetzelfde. “Hier en daar veranderden er wat accenten of partners, maar voorts blijft Aper’eau hetzelfde”, zegt Schippers. “Het is dé plek om de werkweek af te sluiten met collega’s en het weekend op gang te trekken met vrienden. We starten om 17u, wanneer de sfeer nog wat gemoedelijker is. Naarmate de avond vordert en de dj luider speelt, komen de dansbenen los. We zijn ervan overtuigd dat veel mensen de drang hebben om zich opnieuw te amuseren zonder maatregelen of beperkingen.”

Hoeveel bezoekers de eerste Aper’eau sinds 2019 zal lokken, is voorlopig koffiedik kijken. “Het is heel moeilijk in te schatten. Enerzijds is er de goesting van mensen om opnieuw buiten te komen, maar er is ook de veranderde economische situatie. Heel wat mensen moeten keuzes maken. Het blijft dus afwachten, maar we hopen opnieuw enkele duizenden bezoekers te mogen verwelkomen. We zijn klaar om hen een leuke avond te bezorgen.”

Verschillende locaties

De toegang blijft gratis en bestellingen afrekenen kan voortaan via de app Bonsai. Er komen dus geen drankbonnetjes of jetons meer aan te pas. Daarmee wil Rawberry Group milieuvriendelijker worden. De eerste editie van Aper’eau sinds de coronacrisis start op vrijdag 22 april om 17u op de Grote Markt. Later deze zomer volgen edities op andere plaatsen in de stad, zoals het bedrijventerrein Mechelen-Noord en Campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio