© Dirk Kerstens

Nog nooit zoveel deelnames via bedrijven: Zoo Antwerpen loopt met 25 medewerkers de Antwerp 10 Miles

Antwerpen -

Nooit eerder schreven zoveel deelnemers van de AG Antwerp 10 Miles zich in via hun bedrijf. Het bedrijvendorp staat helemaal vol met 126 standen en in totaal nemen liefst 420 bedrijven, groepen en scholen deel. Ook de Zoo Antwerpen vaardigt voor het eerst een groep dierenverzorgers, keukenpersoneel, directeurs en boekhouders af. “Samen finishen is het belangrijkst”, klinkt het daar.

Rebecca Van Remoortere

Of het nu lichte groepsdruk of gewoon een leuke manier van teambuilding is met collega’s na een lange coronaperiode van thuiswerk, meer en meer bedrijven zien de pret in van een gezamenlijke uitje op de zestien kilometer (of op de short run). Ondertussen doen meer deelnemers mee met hun bedrijf dan gewoon particulier.

En dat wilden de medewerkers van de Zoo Antwerpen en Planckendael ook graag eens proberen. Met al een warmathon of twee van de Warmste Week in de benen de afgelopen jaren, waren ze nu klaar voor de volgende uitdaging: de AG Antwerp 10 Miles. Uiteindelijk vonden 25 medewerkers zich bereid om de eer van de dierentuin zondag te gaan verdedigen.

Personeel van de dierenkeuken

Onder hen Yannick Somers (27) uit Schoten. Hij werkt al vijf jaar in de algemene dierenkeuken. “Van dit werk krijg je eigenlijk al een goede conditie. We verwerken ongeveer een ton per week aan groenten en fruit voor de dieren en sleuren veel kilo’s rond. In het begin is het nog moeilijk om de bakken groenten in de hoogte te krijgen, maar dat leer je snel. Ik heb een stappenteller en die geeft op een gewone werkdag toch snel 15.000 stappen aan”, zegt Yannick.

Yannick Somers. © Dirk Kerstens

Yannick is ook amateurvoetballer. “Mijn basisconditie zit dus wel goed, maar een echte loper ben ik nooit geweest. Het wordt mijn eerste deelname aan de 10 Miles. Toen de vraag kwam vanuit het bedrijf stond ik niet direct te springen, maar ik ben uiteindelijk geplooid voor de charmes van mijn collega’s die ook deelnemen. Na drie keer aandringen was ik overtuigd.”

De medewerker van de Zoo loopt zondag niet mee om een tijd te halen. “Ik blijf bij een groepje andere collega’s. Het tempo maakt me niet zoveel uit. Je kunt daar macho over doen, maar je moet het uiteindelijk wel halen dan. Samen finishen is het belangrijkste. Ik doe mee voor de sfeer.”

Assistent van de directie

Ann Mariën (53) is assistent van de algemeen directeur. Ze werkt al 32 jaar in de Zoo. “Ik ben hier een ancien.” Het was Ann die de collega’s warm maakte om deel te nemen. “Ik merkte dat de collega’s na corona graag nog eens samen iets wilden doen. We hebben elkaar anderhalf jaar niet of amper gezien. In maart organiseerden we een uitgestelde nieuwjaarsreceptie, daar waren veel meer deelnemers dan anders. Het is duidelijk dat de collega’s elkaar gemist hebben. Ik moest ook niet veel moeite doen om veel volk te overtuigen om mee te lopen, we lopen samen met boekhouders, dierenverzorgers, twee directeurs, hoveniers en noem maar op.”

Ann Mariën. © Dirk Kerstens

Ann richtte een Whatsappgroepje op met alle deelnemers om elkaar te stimuleren en aan te moedigen. “We lieten ook T-shirts maken. En al onze deelnemers krijgen een plooibare en herbruikbare beker om onderweg te gebruiken. Als bedrijf vinden we het belangrijk om duurzaam te ondernemen. Wij willen niet meedoen aan wegwerpbekers.”

Voor Ann is het al haar vijfde deelname aan de 10 Miles. “Ik loop geregeld mee met loopevents, maar de 10 Miles is wel de leukste run van allemaal. Heel Antwerpen is dan aan het feesten. Ik zou hoe dan ook mee doen, ook zonder collega’s, maar met is natuurlijk nog leuker.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp 10 Miles