Op de wandelroutes kom je op meer dan veertig plaatsen kunstwerken tegen. © rr

Wandelroutes zetten werk van lokale kunstenaars in de kijker

Baarle -

Naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten organiseert Cultuurcentrum Baarle een kunstenroute en een tentoonstelling.

Er zijn twee kunstwandelingen uitgestippeld, die je kan stappen van 24 april tot 15 mei. “Onderweg kan je op meer dan veertig plaatsen kunstwerken bewonderen van lokale kunstenaars”, zegt directeur Wim Vervoort van Cultuurcentrum Baarle. “Ze staan in etalages, voortuinen en achter ramen. Het gaat om onder andere schilderijen, keramiek, textielwerken en sculpturen. In het centrum van Baarle is de route uitgebreid met een aantal straten. Je kan je wandeling maken doorheen de Pastoor de Katerstraat, Kerkstraat en Kerkplein rond de Belgische kerk, maar verder ook doorheen de Stationsstraat en Desirée Geeraertsstraat. In Ulicoten is de kunstroute geconcentreerd de wijk Den Dries.”

In het cultuurcentrum opent op zondag 24 april een tentoonstelling van de crea-cursisten. In Zondereigen organiseert de werkgroep een tentoonstelling in café Schuttershof tijdens het weekend van 7 en 8 mei. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Kempen