Vlaams minister Ben Weyts reageert op stilleggen werken Oosterweel: “Nefast voor grote werken in Vlaanderen”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vindt het nieuwe arrest van de Raad van State over de Oosterweelwerken “redelijk verbijsterend”. “Dit zou ervoor zorgen dat we nergens in Vlaanderen nog twee stenen op elkaar kunnen leggen”, reageerde hij woensdag in De Ochtend op Radio 1.

Bron: BELGA

De Raad van State schorste dinsdag de technische verslagen van de grondwerken. Omdat de Raad vreest dat de PFAS, de ‘eeuwige chemicaliën’, zich zouden verspreiden, mogen de vervuilde gronden niet langer worden verplaatst. Daardoor ligt de werf opnieuw grotendeels stil.

“Redelijk verbijsterend”, reageert Weyts. Dat de grond eerst moet gesaneerd worden alvorens die verplaatst zou mogen worden, is volgens hem “nefast voor alle grote werken in Vlaanderen”. Die worden dan “quasi onmogelijk”, stelt de viceminister-president van N-VA. 

Files

Volgens Weyts is het nu aan de Vlaamse regering om te kijken hoe het nu verder moet. “Ik denk dat we dit niet blauwblauw kunnen laten. Dit zou ervoor zorgen dat we nergens in Vlaanderen nog twee stenen op elkaar kunnen leggen”. 

“Niets is zo nefast voor het milieu als de files in Antwerpen”, zegt Weyts nog. “Hoe sneller we die problemen kunnen aanpakken door werk te maken van de Oosterweelverbinding, hoe beter voor het milieu.”

LEES OOK. Bart De Wever over Oosterweelwerken die opnieuw zijn stilgelegd: “We rijden ons hopeloos vast in procedures”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio