©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Geen twee op twee voor Telenet Giants Antwerp in het noorden van Nederland

Geen twee op twee voor Telenet Giants Antwerp in het noorden van Nederland. De winst van zondag in Landstede Hammers Zwolle kreeg in Groningen geen vervolg. Na een sterke eerste helft werden de Sinjoren met ook een dubieuze Nederlandse arbitrage alsnog genekt. Meteen 3 op 7 in de Elite Gold van de Betfirst BNXT League. Vrijdag gaan Jean-Marc Mwema en co. in het Sportpaleis en in de tiende editie van de Night of the Giants en op zoek naar revanche.

Patrick Ceulemans in Groningen

In de met 3.100 en bijzonder sfeervolle gevulde MartiniPlaza van Groningen pakte Telenet Giants Antwerp in de eerste helft met een sterke collectieve prestatie uit. Enerzijds met een scherpe defense en anderzijds werd er gescoord via verschillende spelers. Dat leverde via Jean-Marc Mwema, Roby Rogiers en Markel Brown na het eerste kwart dan ook een 16-20-bonusje op.

“Minder derde kwart was fataal”

In het tweede kwart bracht Dennis Donkor een sterk offensief momentum. De Sinjoren, die wel onder lagen in de rebound maar sterk bleven verdedigen, namen met snel en attractief basketbal verder afstand: 21-30 en 30-39. Groningen milderde in de slotseconden van de eerste helft wel naar een 33-39 achterstand. “We hadden een sterke start, maar een minder derde kwart speelde ons parten,” zei Jean-Marc Mwema.

Gesteund door de fans kwam Groningen bijzonder scherp uit de kleedkamer. Austin Luke nam zijn team op sleeptouw en bij 38-40 was de aansluiting een feit. Jimmy Gavin en Donte Ingram stuwden Groningen na een 16-3 “Hollandse” tussenspurt naar een 49-42 voorsprong. De Giants waren van slag (53-45) maar vonden via Brown, Mwema en Donkor op het einde van het derde kwart toch de aansluiting: 64-60. “Er zijn in de Elite Gold geen gemakkelijke wedstrijden. We hebben het moeilijk, maar het is wel jammer dat we na twee spannende wedstrijden tegen Groningen met lege handen achterblijven. Thuis verloren we na twee verlengingen en nu na een nieuwe nagelbijter. Ja, dat doet pijn,” aldus nog Jean-Marc Mwema.

“Ook balverliezen en wat concentratieverlies in defense gaven Groningen het momentum. We toonden wel karakter en vochten ons toch nog terug in de match. Jammer genoeg niet genoeg voor de winst,” aldus nog coach Luc Smout. In het slotkwart werd de partij bitsig en werd Telenet Giants Antwerp door de drie Nederlandse referees vooral niet gespaard. Groningen profiteerde optimaal. Lotanna Nwogbo en Jimmy Gavin zorgden voor 70-60. Markel Brown kreeg na een driepuntpoging nog een technische fout aangesmeerd voor een flop! Een onsportieve fout van Groningen op Jaylen Hands werd na review tenietgedaan en in een frustrerend vierde kwart voor de Giants bleven de Nederlanders “cool” en ging het naar 77-65. De Giants toonden wel veerkracht (77-71) , maar konden niet meer dreigen en gingen in de “hel” van Groningen dan ook onderuit.

Groningen 81-75 Telenet Giants Antwerp

GRONINGEN: Thomas 8 , Luke 13, Ingram 10, Williams 2 , Gavin 15, Koenis 4, Brandwijk 6, Nwogbo 14, Addison 9

TELENET GIANTS ANTWERP: Smout 0, Tiby 7, Van Den Eynde 0, D’Espallier 0, Niels De Ridder 0, Rogiers 13, Hands 8, Brown 18, Krutwig 9, Mwema 13, Donkor 7

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio