©  ISOPIX

Cyriel Dessers en Feyenoord moeten fanatieke Marseille-fans niet vrezen in halve finale Conference League

Olympique Marseille moet op 5 mei in de terugwedstrijd van de halve finales van de Conference League tegen Feyenoord een deel van het Stade Vélodrome gesloten houden. Virage Nord, de tribune achter een van de doelen, waar normaal gesproken de fanatieke aanhang van de club zit, blijft leeg. Die tribune heeft een capaciteit van 13.000 plaatsen. De tuchtcommissie van de UEFA strafte Marseille dinsdag hiermee voor de ongeregeldheden van begin deze maand in de heenwedstrijd van de kwartfinales tegen het Griekse PAOK Saloniki.

Bron: BELGA

De Franse club kreeg ook boetes voor in totaal bijna 100.000 euro. Supporters staken vuurwerk af en gooiden voorwerpen op het veld. Daarnaast blokkeerden ze trappen en op de tribunes vonden vechtpartijen plaats. In het centrum van Marseille liep het eveneens uit de hand tussen supportersgroepen van beide clubs. Dertig politieagenten raakten gewond, een tiental mensen werd gearresteerd.

PAOK, dat AA Gent uitschakelde in de kwartfinales, kreeg een boete van 50.000 euro. De Grieken moeten ook de schade die hun supporters veroorzaakte in Zuid-Frankrijk, vergoeden. Zo werden verschillende zitjes vernield. PAOK mag bij de volgende Europese trip ook geen supporters meenemen.

 

 ©  ISOPIX

Feyenoord, de Nederlandse club van Cyriel Dessers, ontvangt Marseille volgende week donderdag (28 april) in De Kuip. Een week later volgt de return in Zuid-Frankrijk. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de finale van het derde Europese bekertoernooi, op 25 mei in de Albanese hoofdstad Tirana. Cyriel Dessers kon in de Conference League dit seizoen al acht doelpunten maken.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio