Jihaa! De delegatie uit Pulderbos op de processie in Hakendover. ©   Belga

Jihaa in plaats van jut en aer: trekpaarden uit Pulderbos stelen de show op processie Hakendover

Pulderbos -

Op paasmaandag vond de internationale processie in Hakendover plaats, met als spectaculairste onderdeel de galoppade. De trekpaarden uit Pulderbos zorgden er voor show.

Na twee jaar kon de processie van Hakendover eindelijk weer uitgaan. Net als bij voorgaande edities was ook een delegatie van Het Aangespannen Trekpaard uit de Kempen present. De boerenpaarden uit Pulderbos zorgden voor extra show tijdens de machtige galoppade, toen het trekpaard van Tijs Van Laer struikelde en over-de-kop ging. Gelukkig zonder veel erg voor de ruiter, die nadien in het VRT en VTM-journaal te zien was hoe hij achter zijn paard liep. “Normaal zijn boerenpaarden koelbloediger en kalmer, maar de mijne vormt een uitzondering hierop”, lachte Tijs alweer. Het leverde wel knappe beelden op, en volgend jaar gaat de delegatie uit Pulderbos sowieso opnieuw ter processie. 

Volgende maand op Pinksterzondag is het nog de dieren- en tractorwijding van de Landelijke Gilde Pulderbos waar de trekpaarden ook present zijn, maar dan zonder rengalop. En op Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart in augustus vlak voor de kermis stappen de trekpaarden mee in de processie in Pulderbos.

Ruiters Tijs Van Laer en Filip De Schutter uit Pulderbos aan het werk in Hakendover. ©  BELGA

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners