©  ISOPIX

Luca Brecel haalt vlak voor zijn eerste match op het WK-snooker uit naar Britse collega’s: “Ze lijken allemaal zo lui”

Luca Brecel speelt woensdag zijn eerste wedstrijd op het WK snooker in Sheffield, tegen de Thai Noppon Saengkham. Een dag voor zijn vijfde WK-deelname pakt ‘The Belgian Bullet’ eens goed door met kritiek op zijn (jonge) Britse collega’s.

Vincent Van GenechtenBron: The Guardian

LEES OOK. Alles wat u moet weten over het WK snooker: wie volgt Mark Selby op en raakt Luca Brecel voorbij de eerste ronde?

Voor de eerste keer sinds 1980 is er geen enkele Brit onder de 30 jaar een reekshoofd op het WK. De oude garde, met mannen als Ronnie O’Sullivan en John Higgins, blijft dus de plak zwaaien in het snooker. De 27-jarige Brecel wil in Sheffield eindelijk voorbij de eerste ronde geraken, nadat dit eerder vier keer niet lukte. Hij weet dus wat het is om geduld te moeten oefenen.

“Die nieuwe generatie van Britse snookerspelers, voor hen draait alles rond sociale media en geld”, aldus Brecel in aanloop naar zijn match. “Vandaag de dag lijken die allemaal zo lui, dus het wordt lastig voor andere spelers als bijvoorbeeld John Higgins en Mark Williams om door te breken.”

 ©  PRESSASSOCIATION

De huidige wereldranglijst lijkt onze landgenoot gelijkt te geven. Brecel is een van acht niet-Britse snookerspelers onder de 30 jaar in de top veertig van de zogenaamde ‘Order of Merit’. De eerste Britse twintiger is Sam Craigie, op plaats nummer 42.

“Ik heb al veel spelers horen klagen over de toernooilotingen met 128 spelers (die met een ‘tour card’ voor het profcircuit, red.), maar dat is nu eenmaal de realiteit. Je moet accepteren dat het nu eenmaal lang gaat duren vooraleer je goed bent in iets. Ongeduld is hier dus het woord. Mijn problemen op en naast de snookertafel zijn intussen van de baan. Ik heb een ander soort seizoen gedraaid. Ik heb het gevoel dat ik op dit moment mijn beste kansen ooit heb.”

LEES OOK. Opvallend: Luca Brecel steunt snookercollega die “onrespectvol” icoon Ronnie O’Sullivan aanraadde om “met pensioen” te gaan

Vastgoed

Jobs in de regio