Nieuwe beelden tonen pijlsnelle fietswissel van Wout van Aert na dubbel geplooid achterwiel

Wout van Aert eindigde als tweede in Parijs-Roubaix, maar de Belgische kampioen kende onderweg verschillende malen pech. En daarvan zijn nog niet vertoonde beelden opgedoken.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. KOPMAN. “Had Van Aert zijn eerste Parijs - Roubaix kunnen winnen? Heel zeker wel!”

Van Aert maakte in de Helleklassieker zijn wederoptreden na drie weken van inactiviteit door een coronabesmetting. En dan werd hij, samen met onder andere Mathieu van der Poel, ook nog eens vrijwel meteen bestookt door de troepen van INEOS Grenadiers. Van Aert zou uiteindelijk vooraan geraken en als tweede over de finish komen, maar niet zonder een dosis pech.

Zo reed hij niet met zijn eigen fiets over de kasseien van Het Bos van Wallers. Dat kwam omdat zijn achterwiel dubbel geplooid was. Gelukkig was teammaat Timo Roosen in de buurt om zijn fiets af te staan. “Wout heeft mijn fiets, Wout heeft mijn fiets”, roept de Nederlandse kampioen in de radio na een pijlsnelle wissel.

Roosen was na afloop van Parijs-Roubaix ergens wel blij met het voorval. Door het voorval tekende hij samen met Van Aert voor de snelste Strava-tijd op de zware kasseistrook van Mons-en-Pévèle. De gegevens van beide renners waren dan ook een tijdlang gemixt.

LEES OOK. De herrijzenis van Wout van Aert, plots medekopman in Luik-Bastenaken-Luik: “Hij rijdt omdat we geloven dat hij kans heeft”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio