De rechtbank van Turnhout boog zich dinsdag over een familievete die maar geen einde lijkt te kennen.

De rechtbank van Turnhout boog zich dinsdag over een familievete die maar geen einde lijkt te kennen. © Bart Van den Langenbergh

Kinderen dagen moeder voor rechtbank: “Ze willen maar één ding: dat deze lijdensweg stopt”

Turnhout -

De rechtbank van Turnhout boog zich dinsdag over een familievete die maar geen einde lijkt te kennen. Een broer en een zus hadden hun moeder rechtstreeks gedagvaard na feiten waarbij fysiek geweld gebruikt zou zijn geweest. Het parket oordeelde dat er te weinig bewijs was.

Britt Peeters

De feiten waarvoor M., de moeder van de twee burgerlijke partijen uit Turnhout, zich moest verantwoorden, dateren al van april 2017. Haar zoon en dochter hadden eerder een klacht ingediend, maar die werd geseponeerd. Daarom gingen ze over tot rechtstreekse dagvaarding.

“Mijn cliënten hebben al een enorme lijdensweg moeten ondergaan. Ze zijn slachtoffer geworden van psychische manipulatie en ook fysieke agressie. Ze voelen zich niet geloofd door de politie en dat zijn ze beu”, zei meester Geysen, die de broer en zus bijstond.

In april 2017 zou een discussie over nummerplaten aan het huis van de moeder uit de hand gelopen zijn. “De kinderen gingen hun nummerplaten terugvragen, maar kregen die niet. Het kwam tot een handgemeen, waarna de moeder letsels toebracht aan beide kinderen. Daar zijn medische stukken van. Ze wilde ook de gsm van haar zoon en het medisch dossier van de dochter niet met hen meegeven. De moeder had zelf de politie erbij geroepen, maar zij was ook degene die de politie weer wegstuurde.”

“Deze feiten zijn nog maar een peulschil in vergelijking met wat ze allemaal hebben moeten doorstaan. Ze willen maar één ding: dat deze lijdensweg stopt, zodat ze verder kunnen met hun leven”, klonk het.

De openbare aanklager vorderde geen straf. “Dit blijft een woord-tegen-woordverhaal. Er zijn te weinig bewijzen om echt te spreken van een dader en een slachtoffer”, klonk het.

Volgens de advocate van de moeder zijn de kinderen juist geen slachtoffers. “Zij zijn degene die mijn cliënt hebben aangevallen. De zoon is op haar gaan zitten tot ze geen lucht meer kreeg. Ze zag haar leven voorbijflitsen. De dochter was ondertussen alles aan het filmen.” Ze vroeg de vrijspraak.

Vonnis op 17 mei.

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio