Marco Weymans komt uit de jeugd van Beerschot en speelde met AFC Tubeke ook al in het Olympisch Stadion. 

Marco Weymans komt uit de jeugd van Beerschot en speelde met AFC Tubeke ook al in het Olympisch Stadion. ©  GMAX AGENCY

Twee nieuwkomers bij Beerschot: oude bekende Marco Weymans en Oekraïner Yevgen Galchuk

Na de degradatie is het seizoen al afgelopen voor Beerschot, maar op het Kiel blijven ze wel nog doortrainen tot de eerste week van mei. Vanochtend verschenen zelfs enkele nieuwe gezichten op training.

yala

Marco Weymans (24) is op proef en zal de weg al goed kennen. De Wilrijkenaar speelde nog bij de jeugd van Beerschot tot 2012. Zijn laatste club was het Zweedse Östersunds FK, maar het contract liep er deze winter af en de linksback keerde terug naar België om zijn conditie te onderhouden.

In een interview met onze krant gaf hij toen al aan dat hij opnieuw dichter bij huis wilde voetballen. “Ik kan het niveau van de Jupiler Pro League aan, maar ook tegen een interessant voorstel uit 1B zeg ik bij voorbaat zeker geen ‘nee’”, klonk het. 1B is voor hem alleszins geen onbekende: hij speelde hij tussen 2017 en 2019 voor AFC Tubeke, onder meer tegen Beerschot. Nu krijgt Weymans dus de kans om zich te bewijzen en een contract te versieren op het Kiel.

LEES OOK. Wilrijkenaar Marco Weymans transfervrij na avontuur in Zweden: “Ik kan het niveau van de Jupiler Pro League aan”

Ook Yevgen Galchuk (30) was nieuw op training. De Oekraïner staat in doel bij FK Mariupol, maar door de oorlog ligt het voetbal in zijn thuisland volledig stil. Galchuk verblijft tegenwoordig bij vrienden in Antwerpen en zal de komende weken meetrainen bij Beerschot om zijn conditie te onderhouden.

Nog te zien op het trainingsveld: acht beloftenspelers die deze week ervaring bij de A-kern mogen opdoen.

Beerschot heeft verder nog twee oefenwedstrijden gepland tegen Waasland-Beveren en OH Leuven. Ook voor hen is de competitie al afgelopen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio