© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Eén jaar voorwaardelijk voor man die zijn vrouw mishandelde met hondenleiband

Turnhout -

De rechtbank heeft een 28-jarige man uit Turnhout veroordeeld tot een jaar cel onder voorwaarden. De man had zijn vrouw geslagen met de leiband van hun hond en terroriseerde ook zijn buren. Hij krijgt een contactverbod opgelegd en mag niet meer in de buurt van het slachtoffer komen.

Het was de wijkagent die signalen had gekregen van strubbelingen tussen Mateusz S. en zijn vrouw. Hij had ook vernomen dat Mateusz haar zou mishandelen. Ook vier afzonderlijke buren van het appartementsgebouw waar ze wonen zouden dat bevestigd hebben. De man kreeg eind december vorig jaar een huisverbod opgelegd, maar was begin januari toch nog in het huis te vinden.

“Hij gaf toe dat ze beiden verslaafd waren aan drugs en dat hij zijn vrouw geslagen had met een leiband van een hond”, zei de procureur tijdens de behandeling van het dossier. Ook volgens de buurvrouw zou S. het hele appartementsgebouw terroriseren. Hij sloeg onder andere met een hamer het spionoog van de deur van de buurvrouw stuk.

De rechtbank veroordeelde S. dinsdag tot een celstraf van een jaar met probatievoorwaarden. Hij moet zich laten begeleiden en krijgt ook een streng contactverbod opgelegd, zodat hij niet meer in de buurt van zijn vrouw kan komen. (brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio