©  BELGA

Pogacar helemaal opgeladen voor Ardens tweeluik: “Het was fijn om weer thuis te zijn en normaal te trainen”

Met Tadej Pogacar en Marc Hirschi als speerpunten snijdt UAE Team Emirates deze week de Ardennenklassiekers aan. De Sloveense tweevoudige Tourwinnaar is naar eigen zeggen in vorm.

Bron: BELGA

Woensdag komen Pogacar en Hirschi aan de start van de Waalse Pijl. Vorig jaar moesten ze passen voor die koers na enkele (vals) positieve coronatests binnen hun team. Hirschi kon bijgevolg zijn titel van 2020 niet verdedigen. In de Waalse Pijl krijgen Pogacar en Hirschi de steun van de Spanjaarden Juan Ayuso en Marc Soler, de Noor Vegard Stake Laengen, de Sloveen Jan Polanc en de Italiaan Diego Ulissi.

In Luik-Bastenaken-Luik treedt hetzelfde team van UAE Team Emirates aan, met uitzondering van Ayuso. De Spanjaard wordt in La Doyenne vervangen door de Nieuw-Zeelander George Bennett. Vorig jaar pakte Pogacar de zege in Luik-Bastenaken-Luik, in 2020 werd Hirschi tweede.

“We keren terug naar de Ardennen met fantastische herinneringen aan vorig jaar”, vertelt Pogacar. “Het is een periode waar ik met veel genegenheid op terugblik. De zege pakken in Luik was als een droom, ik voel een mooie band met deze wedstrijd.”

 

 ©  BELGA

“Daags na de Ronde van Vlaanderen (waar hij vierde werd, nvdr.) heb ik de kasseisectoren van de Ronde van Frankrijk verkend. Dat was een leuke ervaring. Ze zijn vrij lastig, maar het is goed om een idee te hebben van wat je kan verwachten.”

“Daarna had ik een paar dagen pauze”, vervolgt Pogacar. “Sinds de UAE Tour heb ik veel gereden. Het was dus fijn om weer thuis te zijn en normaal te trainen.”

“Voor deze Ardennenklassiekers hebben we een zeer dynamisch team. De vorm is goed en ik denk dat ik het goed kan doen. Maar het team is erg sterk en we hebben veel opties, wat altijd een voordeel is.”

 

 ©  BELGA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio