De teleurstelling bij de spelers van Oppuurs was groot na het laatste fluitsignaal. 

De teleurstelling bij de spelers van Oppuurs was groot na het laatste fluitsignaal. © GOYVAERTS

Oppuurs degradeert naar tweede provinciale: “Zonder al die blessures had het anders kunnen lopen”

Oppuurs speelt volgend seizoen in tweede provinciale. Tegen titelkandidaat ASV Geel konden de Klein-Brabanders niet voor een stunt zorgen, waardoor de degradatie nu onafwendbaar is. “Na de vele blessures in de heenronde, zijn we niet meer uit de onderste regionen weggeraakt”, legt Glenn Francken voor een laatste keer de vinger op de wonde.

Yannick De Boeck

Een driepunter was broodnodig om een waterkansje op het behoud in eerste provinciale te behouden, maar Oppuurs bleef ontnuchterd achter. “Een niet goed ontzette hoekschop werd binnen getrapt”, verwijst Glenn Francken zuchtend naar de 0-1. “Na de rust kregen we vanop de stip dé kans op de gelijkmaker, maar Sam D’Hertefelt miste. Typerend voor ons seizoen, waarin het te vaak niet mocht zijn.”

Oppuurs was mede dankzij een goede jeugdwerking en transferpolitiek jarenlang een trouwe klant in eerste provinciale, maar daar komt nu een einde aan. Hoe het zo ver is kunnen komen? “In de heenronde hadden we heel wat geblesseerden”, gaat Francken verder. “Zo raakten we helemaal in de onderste regionen verstrengeld. Vaak zie je dan ploegen die daar niet meer uit geraken. Mits een betere start, had het anders kunnen lopen. We scoorden dit seizoen vaak best veel (buiten de top vijf maakte Oppuurs de meeste doelpunten, red.), maar op Bornem na incasseerden we ook de meeste treffers. Zo waren er flink wat wedstrijden (negen in totaal, red.) waarin we twee of drie keer scoorden, maar toch verloren. Dan wordt het moeilijk.”

Meteen voor promotie gaan

Volgend seizoen wacht dus tweede provinciale voor Oppuurs. Mét de 33-jarige Glenn Francken, die er nog een seizoen bij doet. “Er stoppen en vertrekken enkele jongens, maar samen met Sam D’Hertefelt en onze coach Niels De Maeyer, die zijn woord gegeven heeft, wil ik volgend seizoen meteen voor de promotie gaan.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio