De wedstrijd werd even stilgelegd nadat supporters met bier gooiden. 

De wedstrijd werd even stilgelegd nadat supporters met bier gooiden. © Bart Borgerhoff

RC Mechelen en Kurt Weuts moeten nog (minstens) week wachten om titel te vieren: “Dit was een match om snel te vergeten”

Nog geen titelfeest voor RC Mechelen. Groen-wit geraakte in Beringen niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Dan maar komende zondag op eigen veld vieren tegen Betekom? Derde keer, goede keer, zoiets dan maar?

Geert Fierens

“Het was geen goede wedstrijd van ons”, vond aanvoerder Kurt Weuts. De kapitein werd na de match om meer dan één reden aan de tand gevoeld. Hij mocht het komen uitleggen waarom de partij na de 2-2 tien minuten werd gestaakt en bovendien mist Weuts volgende week de mogelijke kampioenenmatch tegen Betekom.

“Ik vond het toch wat raar dat we na de 2-2 naar binnen moesten”, ging de aanvaller verder. “Ik werd bij de scheidsrechter geroepen en die vertelde me dat de match was gestaakt omdat onze supporters met bier naar de assistent-scheidsrechter hadden gegooid. Ik vond het op dat moment in de match een vrij drastische beslissing. Want het was rond het veld zeker geen heksenketel, als dit na pakweg een kwartier spelen was gebeurd dan had ik het volste begrip gehad voor deze beslissing. Laat één ding duidelijk zijn: we speelden niet goed. Dus we moeten dit puntenverlies niet afwimpelen op de ref maar ik vind de scheidsrechters de laatste weken echt niet goed. Weet je, enkele weken geleden maakten we een winnend doelpunt op Zwarte Leeuw en schreeuwde iedereen moord en brand dat de scheidsrechter die goal goedkeurde. Het lijkt wel of dat doelpunt nu vervloekt is. Zowel vorige week in Lille als in deze match gingen een aantal discutabele fases altijd naar de tegenstander. Ik wil niet zeuren, ik herhaal dat we beter hadden moeten spelen maar de scheidsrechterlijke beslissingen hebben me de laatste weken toch een aantal keer gefrustreerd.”

Geschorst voor titelmatch

Drie van die beslissingen resulteerden in gele kaarten voor Racing, waaronder de derde voor Weuts. Hierdoor mist de aanvoerder de mogelijke titelmatch tegen Betekom.

“Ik had die natuurlijk graag gespeeld maar ik vind het geen drama dat ik er zondag niet bij ben. Dan moeten anderen mijn plaats en mijn taak overnemen, ik zal deze week op de club mijn zegje wel doen. Ook Hmouda pakte zijn derde en is eveneens geschorst. Zonder ons moet het ook lukken.”

Coach Dave De Herdt wist vooraf dat het geen makkelijke match zou worden: “Spelen in Beringen is zeker geen cadeau”

Het titelfeest moet nog minstens één week worden uitgesteld. RC Mechelen heeft na de 2-2 in Beringen nog vijf punten voorsprong op Pelt. Er zijn nog twee matchen te spelen.

“Komen spelen in Beringen is zeker geen geschenk”, vond trainer Dave De Herdt. “Een klein veld, ze speelden heel compact en ze gaven ons niet veel ruimte. We namen geen goeie start, we kwamen op achterstand en dan weet je dat het een hele match lastig zal zijn.” Hoeveel spelonderbrekingen waren er niet? “Veel te veel, om een wedstrijd te hebben moet je met twee ploegen zijn. Al ben ik de eerste om te zeggen dat we een pak beter kunnen dan we bij momenten hebben laten zien.”

In de tweede helft ging Racing op zoek naar de overwinning. “Onze tweede helft was beter dan de eerste. We moesten wel, we begonnen met een 2-1 achterstand na de rust. Dan hebben we het beter gedaan, we zetten meer druk en Beringen kon soms niet anders dan ballen ver buiten trappen, of na een blessure wat langer op de grond blijven liggen. We waren wel beducht op hun tegenprikken. Zo zijn we een paar keer goed weggekomen al was dat wel helemaal op het einde. We moesten risico’s nemen na de 2-2 als we toch nog kampioen wilden worden. We gooiden alles naar voor en eigenlijk is het kleine kwartier dat we weer het veld opkwamen nadat de match had stilgelegen ons beste uit de hele partij geweest. Maar de 2-3 viel niet en dan zal het, laat ons hopen, volgende week tegen Betekom moeten gebeuren. Ik ben al weken aan het zeggen dat er rond onze matchen nog veel druk en spanning zou hangen. En dat is helemaal uitgekomen. Lille streed vorige week voor wat het waard was en het werd een mooi kijkstuk. Beringen deed dat ook, maar dan op een totaal andere manier.”

De Herdt mist tegen Betekom de geschorste sterkhouders Weuts en Hmouda. “Daar ga ik toch niet van wakker liggen. De kern is ruim en sterk genoeg om dit op te vangen.”

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS