Stef Laurens (links) boekte met Sint-Niklaas een belangrijke zege in Stekene. 

Stef Laurens (links) boekte met Sint-Niklaas een belangrijke zege in Stekene. © EWT

Lars Van Laere bezorgt Sint-Niklaas belangrijke zege in degradatiestrijd: “Al het mogelijke nog uit de brand slepen”

Na alle negatieve berichten van de afgelopen week hebben de resterende spelers van Sint-Niklaas een sportief antwoord gegeven. Niemand zal iets afdingen op de zege in Stekene. Robby Buyens vertelde vorige match dat hij zestien (!) spelers door allerhande omstandigheden miste. Dus greep de jonge Lars Van Laere zijn kans met beide handen.

Marc Van Hoeyland

“Dit was pas mijn tweede invalbeurt, vorige week 22 en nu 14 minuten”, zei de matchwinnaar vastberaden alsof hij iedere week een interview geeft. “Het was al helemaal op het randje van de match dat ik hier nog de winnende goal maak maar het voelt geweldig. De Oliveira had hem zo goed klaargelegd dat die bal er gewoon in moest. Ik zat meteen vrij goed in de match, ik ben nog jong maar kreeg toch het vertrouwen van de coach. Met deze drie punten kan alles nog, we zijn natuurlijk afhankelijk van de anderen. Alle buitenstaanders hadden de moed al opgegeven maar ikzelf en alle andere teamgenoten zijn er altijd in blijven geloven. We moeten proberen om nog alles wat we kunnen uit de brand te slepen en dan zien we wel. Die vroege tegengoal was niet lekker om aan een match te moeten beginnen en dan is het zoveel mooier om die nog te winnen. Wat de toekomst betreft? Dat zien we wel, ik vind het al heel mooi dat ik met de kern mag trainen en af en toe mag invallen.”

Bram Mennes is na een indrukwekkende staat van dienst dan weer aan zijn laatste weken bij Avanti toe. “We hebben dit enkel aan onszelf te wijten. Sint-Niklaas was veel feller en scherper in de duels dan wij. Maar daarmee wil ik zeker niet zeggen dat we hen onderschat hebben. De focus was er zeker voor de match en dan kan je moeilijk beter beginnen dan met een vroege goal, maar we hebben het al vaker voorgehad dat we ons de tweede helft laten ringeloren.”

Avanti houdt zo zijn bedenkelijke reputatie tegen de staartploegen wel in eer. “Dat kan je wel zeggen, we verloren er een paar of lieten op zijn minst twee punten liggen. En dat zowel thuis als uit, het is onverklaarbaar. Tel die punten erbij en we zitten in de subtop. Vandaag hebben we gewoon te weinig kansen gehad en met Nathan Volckerick misten we iemand die normaal de schaarse mogelijkheden toch nog kan benutten.”

Vooraf was er nog sprake van een waterkans op de eindronde.

“Die is nu wel weg”, besefte de boomlange middenvelder. “Het worden nog twee eindeseizoens­matchen. Jammer, want ik had mijn periode hier graag met een eindronde afgesloten.”

Svelta Melsele van Mathias Smet met billen bloot in de match van de waarheid: “Zes maanden werk in 45 minuten om zeep”

De match tegen Lede moest de sprong naar de redding worden. Een dubbele voorsprong na amper een kwartier, een droomscenario leek in de maak maar dan zakte de hele organisatie als een pudding in elkaar met een beschamende 2-6- eindstand tot gevolg.

“Geen mentaliteit, geen wilskracht, geen werklust”, was de conclusie van Mathias Smet na een slapeloze nacht. “Het eerste halfuur verliep alles perfect, we waren scherp en iedereen deed wat er gevraagd werd. Dan zag je dat Lede voorzichtig kwam opzetten, we kwamen al enkele keren goed weg en dan wist je dat ze zich na de rust helemaal zouden smijten. Ik had mijn spelers tijdens de rust verwittigd dat ze scherp zouden moeten zijn maar niks was minder waar. Slecht verdedigen op hoekschoppen kostte ons twee goals en de vierde was het absolute dieptepunt. Die maakte we bijna helemaal zelf.”

“Dit is verschrikkelijk, we waren vijftig minuten ondermaats, onbestaande. Lede was meer dan twee keer zo sterk. Alles wat we in de voorbije zes maand met vallen en opstaan hebben opgebouwd is nu in 45 minuten helemaal om zeep. Op deze manier maken we het onszelf nodeloos moeilijk, nu moeten we nog twee weken vol aan de bak tegen betere tegenstanders. Maar tegen wie we ook spelen, als het gebeurt op de manier van zaterdag gaan we er los uit. En dat zal dan nog verdiend zijn ook.”

Recht naar huis

“Voor de rechtstreekse degradatie hebben we ons lot nog in eigen handen. Om de barragematchen te ontlopen niet meer. Maar als je naar de anderen moet kijken en hopen dat die een steek laten vallen is het gewoon een teken dat je zelf niet goed genoeg bent. Ik ben na de match meteen naar huis gegaan. Dat leek me het verstandigste, het gerommel in de kleedkamer komt deze week nog wel”, besloot de Melseelse coach. 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio