Samir Bouhriss probeert de aanval van Jordy Peffer te stoppen. 

Samir Bouhriss probeert de aanval van Jordy Peffer te stoppen. © Vel

Doelman Mats Sterkens en Lyra-Lierse lijken niet in beste vorm eindronde te starten: “Dit verlies is een nieuwe tegenvaller”

Na twee opeenvolgende overwinningen ging Lyra-Lierse zondag opnieuw naar af bij degradatiekandidaat Wijgmaal, waar een laat strafschopdoelpunt de Pallieters toch wel wat verrassend in het zand deed bijten. Voor de Lierenaars was het de eerste nederlaag buitenshuis in 2022.

Kurt Guldentops

Een deugddoende driepunter bij Pepingen-Halle en een vlotte derbyzege tegen Berchem Sport leken het ambitieuze Lyra-Lierse in optimale omstandigheden richting eindronde te stuwen. Maar zondag kwam er toch opnieuw onverwacht zand in de motor. Eerder verrassend liepen de Pallieters op een nipte nederlaag bij het voorlaatste geklasseerde Wijgmaal. Met 20 op 39 na de winterstop blijven de Lierenaars koud en warm tegelijk blazen.

“Neen, we slagen er gewoon niet meer in om een constante lijn in onze prestaties te leggen”, zuchtte doelman Mats Sterkens. “Liepen we vorige week tegen Berchem Sport naar een vrij makkelijke zege, dan speelden we zondag een hele matige match. Wijgmaal zette hoog druk en maakte het ons bijzonder moeilijk om in ons normale spel te komen. Zeker voor rust kwamen we amper tot kansen. Na de pauze waren die mogelijkheden er wel, maar ontbrak het ons aan dat tikkeltje koelbloedigheid en efficiëntie om op voorsprong te komen.”

En net daar wringt het schoentje in Lier. Waar de Pallieters in de eerste helft van de competitie teerden op een dodelijke efficiëntie, geraakt het leer nu al een poosje veel moeizamer tegen de touwen.

“En dan loop je nog op een penalty”, schudde Sterkens het hoofd. “Ja, wat mij betreft zeker een terechte elfmeter. Ik koos de goede hoek, maar kwam net een vingertop te kort om het leer uit doel te ranselen. Die strafschop zou over winst en verlies beslissen. We blijven zo toch een beetje met een wrang gevoel achter.”

Door zijn zevende competitienederlaag tuimelt Lyra-Lierse bovendien naar de derde plaats in het klassement en ziet het Eendracht Aalst haasje over springen.

“We wilden er toch een doel van maken om die tweede stek in de tabel vast te houden”, geeft Sterkens toe. “En we hebben uiteraard nog twee wedstrijden om die ambitie te realiseren. Maar veel meer moeten we op zoek gaan naar dat goede gevoel uit de eerste ronde. Misschien stegen we toen bij momenten boven ons niveau uit. Na de recente zes op zes dachten we uit ons dalletje gekropen te zijn, maar dit verlies is toch opnieuw een tegenvaller.”

Met de trip naar kampioen Hoogstraten wacht Lyra-Lierse zondag alvast een prestigeslag, waarin het opnieuw vertrouwen kan winnen. “De inzet is uiteraard al lang de titel niet meer, maar het zal toch nog een onderonsje op het scherp van de snee worden. Voor ons is het alleszins een ideale afspraak als voorbereiding op de eindronde.”

Youngsters Smits en Struyf krijgen hun kansen: “We geven ons ten volle”

Joppe Smits vierde vorige week tegen Berchem Sport zijn debuut in de hoofdmacht van Lyra-Lierse en mocht zondag in Wijgmaal na een uur invallen.

“Hoeveel speeltijd ik ook krijg, ik probeer telkens mijn stinkende best te doen. Ja, ik steek niet weg dat die basisplaats tegen Berchem deugd heeft gedaan. Ook omdat ik na de match toch heel wat felicitaties kreeg. Maar ik besef dat vooral de vele blessures en afwezigen mij dat extra toetje hebben opgeleverd. Ik probeer week na week mijn best te doen en bij te leren, te rijpen tussen jongens die het klappen van de zweep kennen.”

Dat is ook het devies van Jiri Struyf, die quasi een heel seizoen al tot de selectie van de Pallieters behoort. Ook hij viel in en kreeg zelfs de openingsgoal op de slof.

“Jammer genoeg ging die bal niet binnen. Het had de partij een ander gelaat kunnen geven. Tijdens de minuten die ik krijg, probeer ik me ten volle te geven voor de ploeg. Jammer genoeg heeft het deze keer niks opgeleverd.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio