©  Geert De Rycke

Lokeren-Temse-aanvoerder Gil Van Moerzeke scoort, maar ziet ook sterretjes: “Dit was wel het laatste wat we wilden bereiken”

Lokeren-Temse liet vrijdagavond tegen Wetteren een uitstekende kans liggen om al een stap dichter bij de promotie te komen. Na alweer een draak van een wedstrijd bleven ze op Daknam steken op een pover 1-1-gelijkspel.

Ivan Elegeert

“Het was gewoon niet goed genoeg”, bekende aanvoerder Gil Van Moerzeke na afloop. “De wil om te winnen was er nochtans en we speelden een goede eerste helft. Veel kansen waren er niet, maar als we die tweede goal wel hadden kunnen scoren, dan hadden we het na de rust anders kunnen aanpakken.”

Lokeren-Temse liet de zaak na de rust echter op haar beloop. Er was weinig drang naar voor zodat de bezoekers er zelf in gingen geloven en via de flanken langs Boudry en Gheeraert konden dreigen. Een sleutelmoment was allicht wel de vervanging van Ekangamene, waardoor Van Moerzeke zelf meer defensief moest gaan spelen. “Ik was inderdaad wel liever vooraan blijven staan. Ik begrijp de keuze van de trainer wel, hij wou geen risico nemen met Ekangamene. Maar het klopt ook dat we via die flank nadien vaak in de rug op snelheid werden genomen”, aldus Van Moerzeke.

Het viel op dat de Lokerse aanvoerder het in de spurtduels vaak zelf moest afleggen. Hoewel hij er zich niet achter wil verstoppen, is het duidelijk dat het meniscusletsel waarmee hij al enkele weken loopt, de Lokerse aanvoerder veel meer hindert dan hij zelf zou willen.

De snelle uitbraak lag ook aan de basis van de strafschop die voor de gelijkmaker zorgde. De Lokerse supporters vielen op dat moment uit hun rol. Bier en andere attributen vlogen het veld op. “Maar we moeten niet flauw doen, er was wel degelijk contact. Penalty dus”, vond Van Moerzeke. “We moeten niemand met de vinger wijzen en alleen naar onszelf kijken.”

Unieke kans

Met dit gelijkspel liet Lokeren-Temse een unieke kans liggen om volgende week tegen Zwevezele de promotie al te vieren. Ook Van Moerzeke besefte dat door deze uitslag alles weer mogelijk wordt. “We gingen er al van uit dat door onze zege vorige week in Zelzate de moeilijkste klip richting promotie genomen was. Maar de bonus die we dankzij die zege vorige week namen, zijn we nu dus alweer kwijt. Er is nog geen man overboord. Ninove moet het ook nog altijd doen, maar in plaats van hen onder druk te hebben gezet, hebben wij hen nu extra motivatie gegeven. En dat was wel het laatste wat we wilden bereiken.”

Lokeren-Temse-trainer Jean-Pierre Vande Velde is eerlijk: “Door de wissel kregen we het op de linkerflank te moeilijk”

Na de belangrijke winst in Zelzate kon Lokeren-Temse thuis tegen Wetteren niet bevestigen. “Het was niet goed genoeg”, bekende trainer Jean-Pierre Vande Velde in de interviewzone. Enkele meters verder stond zijn ontslagen voorganger Urbain Spaenhoven toe te kijken. “Ik had er nochtans vertrouwen in, maar toen Ekangamene zijn eerste gele kaart kreeg, wou ik geen risico’s nemen en heb ik hem vervangen. Ik vreesde dat hij nog eens in de fout kon gaan waardoor we dan met tien verder moesten. Maar door die wissel kregen we het op de linkerflank moeilijk. We konden het daar niet meer belopen. Anderzijds moeten we ook durven toegeven dat dit Wetteren een pak onder haar waarde gerangschikt staat. Ze hebben enkele topspelers in hun rangen. Maar dan nog hadden we het zelf moeten afmaken”, aldus Vande Velde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen