Maxim Nys lag mee aan de basis van de gelijkmaker kort voor de rust. Zijn schot werd afgeblokt, maar Orye benutte de rebound. © smb

Heist van Maxim Nys pakt volle buit: “Heel blij met zege na oplawaai tegen Thes”

Heist pakte tegen Mandel United pas zijn tweede overwinning op verplaatsing. En nog belangrijker: na het 0-4-verlies tegen Thes werden de puntjes weer op de i gezet.

Geert Fierens

“Nochtans begonnen we niet goed aan de wedstrijd”, vond Maxim Nys. Nys stond na een weekje onderbreking door schorsing weer aan de aftrap. “Ik ben heel blij dat we gewonnen hebben”, gaat de flankverdediger verder. “De 0-4 tegen Thes was een serieuze opdonder en waar kan je beter antwoorden na zo’n blamage dan op de groene rechthoek. We kwamen op achterstand door een diepe bal die in doel belandde, dus dat beloofde niet veel goeds. Het was een klein kunstgrasveld met kunstgras waar ik toch niet echt verliefd op werd. (lacht) Ik heb dit seizoen al op betere synthetische velden gespeeld.”

Nys had zo zijn aandeel in het succes. “Bij de gelijkmaker lag ik rechtstreeks aan de basis van het doelpunt. Ik kreeg de bal van Wijns, ik vlamde naar doel. De keeper loste hem en Orye duwde binnen. Ik scoorde dit seizoen één keer, tegen La Louvière Centre. Dat gevoel was super, maar dit gaf toch ook een kleine boost. We zaten weer in de match en we gingen toch niet rusten met een achterstand.”

In de tweede helft trok Heist de zege naar zich toe. “We werden de betere ploeg en Troonbeeckx knalde op aangeven van Van Keilegom de 1-2 overhoeks binnen. Dan zijn we er blijven voor gaan tot vijf minuten voor het einde. De 1-3 van Orye werd trouwens nog afgekeurd voor buitenspel. Helemaal op het einde hebben we alles dichtgegooid en zijn we de krappe voorsprong gaan verdedigen. Ik vond onze overwinning terecht tegen een niet zo sterke ploeg, maar als je met 1-0 achter komt, is dat natuurlijk niet goed. Het overkwam ons, maar we hebben de achterstand omgebogen in een overwinning en dat is toch onze verdienste.”

Heist dat wint op verplaatsing, het gebeurde niet vaak dit seizoen. Zo weinig dat zelfs Nys het niet uit het hoofd kon zeggen waar dat dan voor het laatst gebeurde. Dan moeten we teruggaan naar eind vorig jaar, op 19 december werd met 1-3 gewonnen in Knokke. Officieel zijn het drie uitzeges, als de 0-5-forfait van La Louvière Centre als echte zege wordt gezien.

De naam van Nys kwam vorige week ook voor op de lijst van de spelers die verlengden voor volgend seizoen. “Ik tekende bij voor één jaar. Ik heb vertrouwen in de namen die blijven en de club trok ook al vier nieuwe spelers aan.”

Stéphane Demets haalde flink de bezem door zijn selectie

Heist-trainer Stéphane Demets had duchtig in zijn selectie gerommeld na het 0-4-verlies tegen Thes. Hij wisselde zijn ploeg op vier posities. Met Redouan Benhamou als flankaanvaller en Yousri Sabhaoui verschenen twee opvallende namen aan de aftrap. Voor Benhamou was het zijn eerste basisplaats sinds 19 februari in Eisden, na een lange blessure. Sabhaoui werd op het middenveld geposteerd. Ook Vandecauter startte, net als de uit schorsing teruggekeerde Nys. Rosy, de zieke Mmaee, Meddour en Jutten verdwenen uit de ploeg. Op het wedstrijdblad was er ook plaats voor de jongeren Gian Verschoren en Nick Van Diest. Voor deze twee was het hun eerste wedstrijdselectie van het seizoen. De ziekenboeg is leeg, in Wezet is niemand geschorst. 

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL