Door de 1-1 van Nico Lansu kon Zwarte Leeuw alweer niet winnen. 

Door de 1-1 van Nico Lansu kon Zwarte Leeuw alweer niet winnen. © koen fasseur

Jens Lambrechts en Zwarte Leeuw geven opnieuw voorsprong uit handen: “Bij 2-0 was het een andere match geweest”

Zwarte Leeuw kwam tegen Sint-Lenaarts voor de derde week op rij 1-0 voor, maar moest net als de vorige twee matchen vrede nemen met een 1-1 gelijkspel. “Als het 2-0 was geworden, was het een andere match geweest”, besefte Jens Lambrechts.

Steven Rosiers

Toch kon de middenvelder van de Leeuwen, die een verleden heeft bij Sint-Lenaarts, best leven met deze puntendeling. “Zeker omdat we in de heenronde met 3-0 hadden verloren”, aldus Lambrechts. “Het is natuurlijk jammer dat we die 1-0 niet hebben kunnen vasthouden en bij de 1-1 gaven we te veel ruimte weg. Voor de rest was het een heel gesloten match. Sint-Lenaarts was beter in het spel, maar dat wisten we vooraf. Ook al waren er wat blessures en schorsingen, het blijft een ploeg met heel veel kwaliteiten. Als je tijdens de winterstop nog drie spelers kan halen, dan moet je niet klagen. We hebben geprobeerd om te voetballen, maar het was moeilijk omdat er geen ruimte was. Aan de andere kant haalt hun doelman er een gemaakte goal uit. Als het 2-0 was geworden, dan was het een andere match geweest. Sint-Lenaarts had misschien commentaar op ons spel, maar als wij onder druk staan, dan moeten wij de lange bal zoeken. Bovendien hebben ze zelf ook bitter weinig gecreëerd.”

Volwassener

Door dit derde gelijkspel op rij is de opmars in het klassement wat gestopt, maar door de nederlaag van Witgoor is het behoud quasi zeker. “In het begin van de competitie hadden we die matchen misschien nog met 2-1 verloren. We hebben het op één na meest gemaakte doelpuntental, we zijn bij de ploegen met de minste tegengoals en we hebben twee matchen voor het einde veertig punten. Met al de miserie die we in het begin hebben gehad, kunnen we spreken van een goed seizoen. Na de winterstop zijn we volwassener gaan spelen en we creëren bijna elke match zes à zeven goede kansen. Alleen de laatste twee wedstrijden was dat wat minder. De volgende twee weken kunnen we zonder al te veel stress spelen. We hebben heel diep gezeten, maar we zijn er als groep sterk doorgekomen.”

Lambrechts kijkt zelfs al een beetje uit naar volgend seizoen.

“We zijn versterkt, dus ik denk dat we zeker niet onder moeten doen voor dit jaar. Jef Colman is een wapen, ook al wordt er wel eens op gevloekt. Tiago trekt altijd twee man naar zich toe en als Quinten (Simons, red.) en Joppe (Neefs, red.) kunnen oprukken, dan zit er ook veel beweging in ons spel. Iedereen is ook een jaartje ouder, dus ik denk dat we zeker als ploeg weer een stap vooruit kunnen zetten.”

T1 Swaegers zag cruciale saves van bezoekende doelman: “Nolle hield hen in de match”

T1 Gino Swaegers was niet verrast door het wedstrijdverloop. “We wisten dat Sint-Lenaarts druk ging zetten, dat is hun handelsmerk. Het was belangrijk om het eerste kwartier goed door te komen en dat hebben we gedaan. Daarna kwamen we wat beter in ons spel, al was het in balbezit niet altijd even zuiver. Dat moet ik toegeven. Anderzijds zijn we nooit echt in de problemen gekomen, terwijl Sint-Lenaarts voorin toch drie spelers heeft lopen met snelheid en een actie. Daardoor had ik best een goed gevoel. In de tweede helft viel bij Sint-Lenaarts de pressing een beetje weg. Dat had ik ook voorspeld en daardoor kwamen er meer ruimtes. Nolle doet twee reddingen en zorgt er zo voor dat zij in de match blijven. Dat waren belangrijke momenten, want bij een 2-0 voorsprong hadden we het volgens mij over de streep getrokken. In het spel was Sint-Lenaarts bij momenten beter, maar de kansen waren voor ons. Die 1-1 viel wel te makkelijk. In de eerste plaats denk ik dat we die fout niet moesten maken en Lansu mocht die bal ook ongedekt binnen trappen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio